Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

INFO-DNA, 20 februarie 2013
20.02.2013 | Paula VÂRBAN

JURIDICE - In Law We Trust

Luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, infracţiunea prevăzută în art. 11 alin. (1) din Legea nr. 78/2000. Trimitere în judecată. D.N.A.-Serviciul Teritorial Galați

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

C.V., comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (C.J.P.C.) Galaţi la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– luare de mită,
– instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
– participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual,
– infracţiunea prevăzută în art. 11 alin. (1) din Legea nr. 78/2000
,

SC COLVIRAZ SRL GALAŢI, persoană juridică română, în sarcina căreia s-a reţinut instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 19 februarie 2011, inculpata C.V., în calitate de Comisar şef al C.J.P.C Galaţi, i-a solicitat unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi să dispună ca funcţionarii publici din subordinea sa să oprească controlul pe care îl efectuau la punctul de lucru al SC COLVIRAZ SRL Galaţi, societate comercială administrată de soţul inculpatei. Ca urmare, SC COLVIRAZ SRL nu a mai fost sancţionată contravenţional pentru neregulile constatate ( comercializarea de produse alimentare fără a avea aviz din partea D.S.V.S.A. şi care erau cu termen de valabilitate expirat) şi a fost absolvită de plata unei amenzi în cuantum minim de 85.000 lei.
De asemenea, în cursul anilor 2010 – 2011, inculpata C.V., comisar şef al C.J.P.C Galaţi, deşi avea ca atribuţii de serviciu verificarea activităţii SC COLVIRAZ SRL, a administrat această societate comercială în baza unei procuri autentificate.
În cursul lunii mai 2011, inculpata C.V. a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale produse alimentare în valoare de aproximativ 170 lei pentru a favoriza interesele firmei respective. Concret, inculpata i-a solicitat unei persoane din subordinea sa să falsifice un proces verbal de constatare a contravenţiilor prevăzute în legislaţia privind protecţia consumatorilor.

Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Galaţi s-a constituit parte civilă cu suma de 85.000 lei, reprezentând valoarea amenzii care nu a fost aplicată ca urmare a intervenţiei inculpatei C.V. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei C.V..

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.