Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de restituire a accizei şi a TVA aferentă produselor comercializate prin magazinele duty-free


22 februarie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 104 din data de 21 februarie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.231/2013 privind aprobarea Procedurii si conditiilor de restituire a accizei si a taxei pe valoarea adaugata aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free.

In conformitate cu prevederile OUG nr. 104/2002, operatorii economici autorizati pot solicita restituirea accizelor si a taxei pe valoarea adaugata, dupa caz, aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free, platite la bugetul de stat.

Pentru a beneficia de restituirea accizelor, operatorul economic va depune trimestrial, pana pe data de 25 inclusiv a lunii imediat urmatoare expirarii trimestrului, o cerere la autoritatea fiscala competent, insotita de documentele mentionate in actul normativ.

Pentru marfurile comunitare comercializate prin magazinele duty-free, taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor se deduce potrivit prevederilor art. 145-1471 din Codul fiscal.

Rambursarea taxei pe valoarea adaugata care rezulta din decontul de taxa pe valoarea adaugata se realizeaza in conformitate cu prevederile art. 1473 din Codul fiscal, precum si ale normelor procedurale in vigoare referitoare la rambursarea taxei pe valoarea adaugata.

Justificarea scutirii taxei pe valoarea adaugata pentru marfurile comercializate prin magazinele duty-free se realizeaza cu declaratia vamala de export.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro