« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Procedura de restituire a accizei şi a TVA aferentă produselor comercializate prin magazinele duty-free
22.02.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 104 din data de 21 februarie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.231/2013 privind aprobarea Procedurii si conditiilor de restituire a accizei si a taxei pe valoarea adaugata aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free.

In conformitate cu prevederile OUG nr. 104/2002, operatorii economici autorizati pot solicita restituirea accizelor si a taxei pe valoarea adaugata, dupa caz, aferente produselor comercializate prin magazinele duty-free, platite la bugetul de stat.

Pentru a beneficia de restituirea accizelor, operatorul economic va depune trimestrial, pana pe data de 25 inclusiv a lunii imediat urmatoare expirarii trimestrului, o cerere la autoritatea fiscala competent, insotita de documentele mentionate in actul normativ.

Pentru marfurile comunitare comercializate prin magazinele duty-free, taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor se deduce potrivit prevederilor art. 145-1471 din Codul fiscal.

Rambursarea taxei pe valoarea adaugata care rezulta din decontul de taxa pe valoarea adaugata se realizeaza in conformitate cu prevederile art. 1473 din Codul fiscal, precum si ale normelor procedurale in vigoare referitoare la rambursarea taxei pe valoarea adaugata.

Justificarea scutirii taxei pe valoarea adaugata pentru marfurile comercializate prin magazinele duty-free se realizeaza cu declaratia vamala de export.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.