Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
 1 comentariu

DRAGNE & ASOCIAŢII obţine o victorie importantă pentru Compania Naţionala a Uraniului


27 februarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Dragne & Asociaţii obţine o victorie importantă pentru Compania Naţională a Uraniului, într-o dispută privind brevetul de invenţie a unei instalaţii esenţiale pentru funcţionarea uzinei de la Feldioara.

Compania Naţionala a Uraniului, care are în administrare resursele minerale de uraniu existente în România, a obţinut anularea irevocabilă a unui brevet de invenţie eliberat unor persoane fizice (foşti salariaţi ai companiei) asupra instalaţiei de purificare nucleară a azotatului de uranil. Această instalaţie este folosită în activitatea curentă a Uzinei de la Feldioara, unde are loc prelucrarea minereurilor uranifere şi rafinarea concentratelor de uraniu, în urma căreia se obţine materia primă pentru fabricarea combustibilului necesar centralelor nuclearo-electrice de tip CANDU (România fiind singura ţara din Europa care produce în prezent acest combustibil).

Astfel, vineri, 22 februarie, Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie a respins recursul declarat de persoanele fizice titulare ale brevetului de invenţie, confirmând hotârarea judecătorească prin care Curtea de Apel Bucureşti a dispus anularea brevetului de invenţie în 2012.

Compania Naţionala a Uraniului a fost reprezentată în această dispută de către avocaţii specializaţi în litigii de proprietate intelectuală ai firmei Dragne şi Asociaţii, care au demonstrat instanţelor de judecată ca brevetul de invenţie a fost emis cu încălcarea dispoziţiilor legale. Echipa Dragne & Asociaţii implicată în acest dosar a fost formată din partenerii Stelian Garofil şi Delia Bosman şi avocaţii seniori Iulia Stanciulescu şi Anamaria Gavrila.

Potrivit lui Stelian Garofil, Deputy Managing Partner Dragne & Asociaţii şi coordonatorul acestui dosar, „Victoria Companiei Naţionale a Uraniului în acest proces este deosebit de importantă, atât prin prisma faptului că repară o nedreptate cauzată companiei şi întregului colectiv care a contribuit la realizarea instalaţiei, dar mai ales prin faptul că protejază compania împotriva pretenţiilor financiare ale titularilor de brevet. Potrivit Regulamentului 2008 de aplicare a Legii nr. 64/1991, drepturile patrimoniale ale inventatorilor se stabilesc la un procent din eficienţa economică realizată cu ajutorul invenţiei. Având în vedere că instalaţia brevetată de persoanele fizice realizează întreaga activitate a Uzinei de la Feldioara, despăgubirile ce ar fi putut fi solicitate ar fi presupus un efort financiar considerabil din partea companiei”.

Despre Dragne & Asociaţii

Dragne & Asociaţii este o societate de avocatură specializată, în principal, în litigii şi arbitraj. Dragne & Asociaţii a fost înfiinţată în luna iunie 2010 şi este condusă de cinci parteneri (Ion Dragne, Stelian Garofil, Delia Bosman, Andreia Oana Dumitrescu şi Daniel Cirstea), avocaţi cu o bogată experienţă, care ofera clienţilor o gamă completă de servicii juridice.

Cei cinci parteneri coordoneaza următoarele arii de practica: Litigii & Arbitraj, Drept Societar & Drept Comercial, Fuziuni şi Achiziţii, Restructurări & Insolvenţă, Executări Silite,  Drept Fiscal, Dreptul Muncii, Drept Bancar & Financiar, Imobiliare & Construcţii, Proprietate Intelectuala, Concurenţă & Antitrust.  

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii