Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Valeriu Zgonea despre procesul de reformă constituţională


1 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept constituțional, Flux informații

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, luni, 25 februarie, în conferinţa de presă comună cu preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon, că Parlamentul doreşte să folosească expertiza Parlamentului European în procesul de reformă constituţională, adresând în acest sens şi o invitaţie secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Valeriu Zgonea: „Am vorbit cu domnul preşedinte Mignon despre priorităţile legislative din acesta sesiune, de cele preconizate pentru următorii patru ani de zile, mandatul pe care acest Parlament ales în decembrie anul trecut îl are. Am adus în discuţie reforma constituţională, problemele deja identificate cu privire la modificarea legislaţiei electorale, chestiunea Avocatului Poporului, precum şi reorganizarea administrativ-teritoriala a ţării. (…) L-am rugat pe domnul preşedinte ca în tot acest proces de reformă să avem şi expertiza Consiliului Europei. De fapt, vă pot spune că am început deja acest dialog. Vom avea ca subiect al dezbaterilor aceste chestiuni şi cu secretarul general al Consiliului, care a fost invitat la Bucureşti luna viitoare. Obiectivul acestui proces de reformă este să ofere României un cadru instituţional adecvat şi de a facilita integrarea cât mai rapidă a societăţii româneşti în ceea ce putem numi comunitatea europeană.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică