Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR. Dispoziții ale Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor declarate neconstituționale


28 februarie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: CCR, Drept constituțional, Flux informații

Miercuri, 27 februarie, Curtea Constituţională a dat publicităţii un comunicat privind admiterea obiecţiei de neconstituţionalitate a modificărilor şi completărilor Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților şi al senatorilor.

Astfel:
‐  art. I  pct. 3, în ceea ce priveşte art. 7 alin. (2)  lit. d) din legea astfel cum a fost modificată, referitor la termenul de 45 de zile în care deputatul sau senatorul poate contesta la instanța de contencios administrativ raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate;
‐  art. I pct. 14, în ceea ce priveşte art. 191 alin. (1) şi (2) referitor la “Conflictul de interese”.

Dispozițiile din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților şi senatorilor constatate ca  fiind neconstituționale au următorul conținut:
Art. I pct. 3: Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Articolul 7 – Încetarea mandatului
„[…](2)  Încetarea mandatului de deputat sau de senator datorată incompatibilității are loc: […]
d) la expirarea unui termen de 45 de zile de la data luării la cunoştință a raportului de evaluare al Agenției Naționale de Integritate, termen în care deputatul sau senatorul poate contesta raportul la instanța de contencios administrativ.
Luarea la cunoştință se face prin comunicarea raportului Agenției Naționale de Integritate, sub semnătură de primire, către deputatul sau senatorul în cauză sau, în cazul în care refuză primirea, prin anunțul făcut de preşedintele de şedință în plenul Camerei din care face parte. ” Art.I  pct. 14: După  articolul 19 se introduce un nou articol, art. 191, cu următorul cuprins:
Articolul 191 – Conflictul de interese
„(1)  Deputatul sau senatorul aflat în conflict de interese se sancționează disciplinar cu interzicerea participării la lucrările Camerei din  care face parte deputatul sau senatorul pe o perioadă de cel mult 6 luni.
(2)  Deputatul sau senatorul poate contesta raportul la instanța de contencios administrativ într‐un termen de 45 de zile de la data luării la cunoştință a raportului de  evaluare al Agenției Naționale de Integritate. Luarea la cunoştință se face prin comunicarea raportului Agenției Naționale de Integritate, sub semnătură de primire, către deputatul sau senatorul în cauză, sau în cazul în care  refuză primirea, prin anunțul făcut de cătr  preşedintele de şedință în plenul Camerei din care face parte.[…]”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică