Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Secţia pentru Judecători a CSM sesizează Plenul ref. declaraţii nepermise
01.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 februarie, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Plenul CSM pentru a declanşa toate procedurile legale în vederea verificării şi constatării încălcării independenţei justiţiei, prin apariţia în mass media şi în spaţiul public, imediat după data de 26 februarie 2013, a numeroase materiale, opinii, alegaţii şi declaraţii nepermise într-o democraţie constituţională şi într-un stat de drept, potrivit unui comunicat al Secţiei.

„Reamintim că în data de 26 februarie 2013 Plenul CSM a dispus revocarea, potrivit legii, a doi membri judecători, ca urmare a finalizării unei proceduri de revocare iniţiate de adunările generale ale instanţelor judecătoreşti din România, forme democratice şi legale de exprimare a voinţei puterii judecătoreşti.

Dacă libertatea de expresie a mass mediei e supusă propriei cenzuri, cu respectarea propriilor standarde deontologice, solicităm însă tuturor reprezentanţilor puterilor în stat, autorităţilor publice, partidelor politice dar şi analiştilor şi reprezentanţilor societăţii civile să dea dovadă de maximă reţinere în a comenta, a interpreta şi a explica în spaţiul public o problemă ce este internă sistemului judiciar prin referire la curente sau opţiuni politice.

Respingem ferm orice încercare de denaturare a semnificaţiei voinţei exprimată legal şi democratic de corpul profesional al judecătorilor şi respingem asocierea acţiunilor de revocare ale membrilor CSM cu partide sau tabere politice.

 Afirmaţiile şi aprecierile care fac referire la presupuse interferenţe politice în CSM, în cadrul adunărilor generale ale instanţelor judecătoreşti şi în cadrul asociaţiilor profesionale care sunt de natură a aduce atingere gravă independenţei, prestigiului, credibilităţii justiţiei şi în general a statului de drept, cu consecinţa subminării autorităţii acestora, contrar recomandărilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare.”, se arată în comunicat.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti