Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Rusia. Procurorii cercetează transferul a milioane de dolari în bănci estoniene


1 martie 2013 | Daria NICULCEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Aproximativ 10 milioane dolari, care figureaza in dosarul deturnarii de fonduri bugetare ale Federatiei Ruse, caz cercetat de avocatul fondului britanic Hermitage Capital, Serghei Magnitki, au fost transferate catre bancile estoniene de pe conturile a doua firme inregistrate in Republica Moldova, potrivit ria.ru.

La sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, Procuratura din Estonia a declarat ca ancheta privind presupusa deturnare de fonduri din bugetul rus a aratat ca prin intermediul bancilor estoniene ar fi putut spalate aproximativ 10 milioane de dolari. Totusi, Procuratura a hotarat sa nu inceapa urmarirea penala. In acelasi comunicat, autoritatile estoniene nu au dezvaluit denumirile bancilor prin care au fost transferati banii si tarile din si in care au fost efectuate transferurile. Potrivit presei estoniene, firma de avocatura britanica Brown Rudnick, intr-o scrisoare catre Procuratura Estoniei, a scris ca in anul 2008 transferurile suspecte din Republica Moldova au fost efectuate prin bancile estoniene Sampo (acum Danske Bank) si Hansapank (acum Swedbank). In total au fost facute circa 20 de transferuri pe conturile firmelor inregistrate in Marea Britanie, Noua Zeelanda, Belize si Insulele Virgine.
In acest context trebuie de precizat ca in luna august 2012, numele a doua firme fictive moldovenesti implicate in „cazul Magnitki” au fost vehiculate de presa rusa.

Dorina NICULCEA
student, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică