Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-DNA, 1 martie 2013
01.03.2013 | Paula VÂRBAN


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Trafic de influență. Trimitere în judecată. D.N.A. -Serviciul Teritorial Pitești
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei A. M. A. asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitești în perioada faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008 – 2011, inculpata A. M. A., asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitești, a pretins şi primit de la 14 persoane sumele totale de 28.947 lei şi 5.000 euro lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor medici pe care îi poate determina să pensioneze pe motive medicale persoanele denunțătoare sau membri ai familiilor acestora. De asemenea, inculpata A. M. A. a pretins şi primit sumele de bani pentru a interveni pe lângă funcționari publici și alte peroane cu funcții de decizie pentru ca denunțătorii sau persoane apropiate acestora să fie angajați în cadrul unor instituții publice (I.P.J. Argeș sau Serviciul de Ambulanță Argeș) sau private (o societate comercială sau unitate bancară).

Întrucât nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile în proprietatea inculpatei A. M. A., nu s-a instituit sechestrul penal în vederea recuperării sumelor de bani obţinute prin traficarea influenţei.

La data de 23 ianuarie 2013, Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile a inculpatei A. M. A. La data de 15 februarie 2013, măsura arestării preventive a fost prelungită cu 30 de zile.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul DIPI Argeș.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate