« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Aderarea la spațiul Schengen. România îndeplinește toate condițiile
05.03.2013 | Iuliana RUSU

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

România îndeplinește toate condițiile de aderare la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat comun al Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, a fost recunoscut de către toate statele membre și introdus în Concluziile adoptate de Consiliul JAI din 9 iunie 2011.

Sursa menționată anterior precizează că România a acceptat îndeplinirea unor măsuri suplimentare în domeniu, având ca scop consolidarea încrederii partenerilor europeni în capacitatea sa de a-și asuma statutul de membru Schengen și putând totodată să faciliteze deblocarea dosarului și adoptarea unei decizii pozitive.

Tumultoasa confruntare se pare că are dezavantajele ei și anume: cheltuirea a 1,3 miliarde de euro pentru a securiza frontierele și, după spusele analistului William Jackson, amânarea intrării în spațiul Schengen ar putea fi interpretată ca un semn că UE nu vrea să îi ofere României drepturile depline de membru, însă acesta este doar un scenariu ipotetic.

Iuliana RUSU
student, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD