Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CSM despre radierea sancţiunilor disciplinare aplicabile magistraţilor
07.03.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Membrii Comisiei nr. 1 Independenta si responsabilizarea justitiei, eficientizarea activitatii acesteia si cresterea performantei judiciare a CSM au luat in discutie cererea formulata de Daniela Roxana Pintiliasa, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, privind radierea sanctiunilor disciplinare aplicate judecatorilor si procurorilor.

Membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al DLDC in sensul ca regimul sanctiunilor disciplinare aplicabile magistratilor este prevazut de Legea nr. 303/2004 care contine dispozitii specifice, derogatorii in raport cu prevederile Codului Muncii.

S-a apreciat ca, de lege lata, nu este posibila radierea acestor sanctiuni si ca este necesara modificarea Legii nr. 303/2004 dupa cum urmeaza:

– la art. 53, alin. 3 sintagma „nu au fost niciodata sanctionati disciplinar ” va fi inlocuita cu sintagma „nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 5 ani”;

– dupa art. 101 se va introduce un nou articol, articolul 101 indice 1, cu urmatorul cuprins: „(1) Sanctiunea disciplinara se radiaza daca in termen de 5 ani de la aplicarea acesteia judecatorul sau procurorul sanctionat nu a savarsit o noua abatere disciplinara. (2) Radierea sanctiunii disciplinare se dispune de sectiile Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile legii sale organice.”

Cu aceste observatii Comisia a decis integrarea textelor propuse in lucrarea avand ca obiect propunerile de modificare a Legii nr. 303/2004 si transmiterea unui raspuns petitionarei Pintiliasa Daniela Roxana.

Secţiuni: Content, Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO