Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CSM despre radierea sancţiunilor disciplinare aplicabile magistraţilor


7 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Membrii Comisiei nr. 1 Independenta si responsabilizarea justitiei, eficientizarea activitatii acesteia si cresterea performantei judiciare a CSM au luat in discutie cererea formulata de Daniela Roxana Pintiliasa, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, privind radierea sanctiunilor disciplinare aplicate judecatorilor si procurorilor.

Membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al DLDC in sensul ca regimul sanctiunilor disciplinare aplicabile magistratilor este prevazut de Legea nr. 303/2004 care contine dispozitii specifice, derogatorii in raport cu prevederile Codului Muncii.

S-a apreciat ca, de lege lata, nu este posibila radierea acestor sanctiuni si ca este necesara modificarea Legii nr. 303/2004 dupa cum urmeaza:

– la art. 53, alin. 3 sintagma „nu au fost niciodata sanctionati disciplinar ” va fi inlocuita cu sintagma „nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 5 ani”;

– dupa art. 101 se va introduce un nou articol, articolul 101 indice 1, cu urmatorul cuprins: „(1) Sanctiunea disciplinara se radiaza daca in termen de 5 ani de la aplicarea acesteia judecatorul sau procurorul sanctionat nu a savarsit o noua abatere disciplinara. (2) Radierea sanctiunii disciplinare se dispune de sectiile Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile legii sale organice.”

Cu aceste observatii Comisia a decis integrarea textelor propuse in lucrarea avand ca obiect propunerile de modificare a Legii nr. 303/2004 si transmiterea unui raspuns petitionarei Pintiliasa Daniela Roxana.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii