Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Diversificarea abaterilor disciplinare ale auditorilor de justiţie
08.03.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia nr. 1 Independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare a CSM, cu majoritate, a apreciat că este necesară modificare Legii 303/2004 în sensul diversificării abaterilor disciplinare ale auditorilor de justiţie, astfel încât să sancţioneze o sferă cât mai cuprinzătoare a conduitelor incompatibile cu această calitate şi a comportamentelor de natură să aducă atingere imaginii INM sau justiţiei.

De asemenea, se impun următoarele modificări:

– se va institui prevedere expresă referitoare la îndeplinirea condiţiilor cerute pentru admiterea la INM pentru toată perioada cursurilor, cu consecinţa excluderii din Institut în cazul neîndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 14 alin (2), lit. a), c) şi e);

– se vor elabora texte similare judecătorilor şi procurorilor în funcţie pentru cazul în care se pune în mişcare acţiunea penală faţă de un auditor de justiţie;

– se va propune reglementarea verificării îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie şi înainte de numirea în funcţia de judector sau procuror stagiar.

În situaţia auditorului de justiţie vizat de nota DRUO, Comisia a decis ca, înainte de numirea sa în funcţia de judecător sau procuror stagiar să se verifice din nou îndeplinirea condiţiei de bună reputaţie. În cazul în care această verificare nu va fi efectuată până la numirea judecătorilor sau procurorilor stagiari, imediat după numire va fi sesizată Inspecţia Financiară pentru a verifica dacă doamna Orian Simona Claudia, îndeplineşte condiţia de bună reputaţie, iar Ordonanţa parchetului se va depune la dosarul profesional.

De asemenea, Comisia a decis consultarea INM cu privire la eventuale alte propuneri de modificare a statutului auditorilor de justiţie şi a abaterilor disciplinare specifice acestora.

Referitor la informarea primită de la INM cu privire la situaţia doamnei auditor de justiţie Orian Simona Claudia, în cadrul Comisiei s-au exprimat şi opinii minoritare în sensul că fapta reţinută în Ordonanţa parchetului poate fi încadrată în prevederile art. 18 alin. (2) lit. b din Legea nr. 303/2004 şi s-a recomandat directorului INM să aplice sancţiunea excluderii din Institut. Comisia a decis transmiterea de către DRUO a unui răspuns Institutului, în sensul minutei comisiei, inclusiv în ceea ce priveşte opinia minoritară.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Diversificarea abaterilor disciplinare ale auditorilor de justiţie”

  1. Florin-Iulian HRIB spune:

    Observ ca se vrea doar inasprirea obligatiilor auditorilor. Despre inmultirea drepturilor nu vreti sa discutati, d-lor din CSM si INM?

    Cit despre extinderea aplicarii dispozitiilor art. 14 alin. (2) lit. c) si e) din Legea 303/2004 (referitoare la buna reputatie, respectiv la aptitudinea de a exercita „functia”, dpdv medical si psihologic), cred ca ar fi o idee buna sa se aplice si judecatorilor sau procurorilor in functie. De pilda, primul exemplu care imi vine in minte este al d-nei MODERAT (intre timp, pensionata), admirata la TV in ditamai splendoarea. Idem, pt. MODERAT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.