Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Lansare de carte: Drept civil. Drepturile reale principale în reglementarea noului Cod civil | Corneliu Bîrsan. Cum a fost


7 martie 2013 | Sergiu ȘERBAN
Secţiuni: Content, Drept civil, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

După așteptări îndelungate joi, 28 februarie 2013, Facultatea de Drept a Universității din București cu sprijinul editurii Hamangiu a organizat  în Palatul Facultății de Drept, Sala Stoicescu, evenimentul de lansare a cărţii Drept civil. Drepturile reale principale în reglementarea noului Cod civil a domnului prof. dr. CORNELIU BÎRSAN, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Evenimentul a reunit peste 100 de simpatizanţi ai autorului, reprezentanţi ai mediului academic și practicieni. Discuţiile au fost moderate de Conf. Univ. Dr. Flavius Baias, Decanul Facultății de Drept, iar dintre invitaţi au luat cuvântul doamna prof. univ. dr. Claudia Costea, dl. prof. univ. dr. Eugen Chelaru și dl. prof. univ. dr. Marian Nicolae, precum și Doru Pădurariu, Directorul Editurii Hamangiu, marele absent fiind dl. prof. univ. dr. Valeriu Stoica.

Lucrarea domnului profesor a depășit pragul de așteptare datorită abordării pragmatice și profesionale; caracteristicile principale care o definesc sunt stilul sobru, elegant, concis și exprimarea limpede.

Temele tratate în cuprinsul cărţii sunt:  Patrimoniul, Drepturile rale și drepturile de creanţă, Dreptul la proprietate privată, Dreptul la proprietate publică, Modalităţile juridice ale dreptului de proprietate, Dezmembrămintele dreptului de proprietate, Apărarea dreptului de proprietate și a celorlalte drepturi reale principale, Posesia, Modurile de dobândire a drepturilor reale principale, Publicitatea dobândirii drepturilor reale imobiliare.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro