Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Dreptul sanatatii Dreptul Uniunii Europene Opinii Universitaria

Şcoala de primăvară. Ziua 1

7 martie 2013 | Alexandru VLASTON

Într-o zi de luni, când nu așteptam nimic special ci doar mă plimbam dintr-o sală de curs în alta, în stilul „Dead man walking” precum toți studenții de la Drept ce vin după o noapte în care au învățat la Civil, am primit un telefon în care mi s-a facut o propunere interesantă, „o ofertă pe care nu o poți refuza” cum ar spune Nașul.
Mi s-a propus să particip la Școala de primăvară Erasmus „Human trafficking, Public Health and Law” în Siena, alături de doamna lector universitar Silvia Tăbuşcă și de echipa de studenți a Universității Româno-Americane, propunere la care am răspuns cu un categoric DA. În această conferință sunt înscriși un grup de studenți din Germania (Universitatea din Dresden), unul din Cehia (Universitatea din Brno) unul din Italia (Universitatea din Siena) și noi care reprezentăm Universitatea Româno-Americană.

Trecând peste detaliile călătoriei, am ajuns luni, 4 martie, în Siena și am intrat direct în pâine cu introducerea în tot ceea ce presupune cursul ” Human trafficking, Public Health and Law” apoi am mers fiecare la camerele noastre să ne odihnim pentru o nouă zi cu cursuri de la 09:00 până la 18:00.

Marţi am început primul curs așa cum era stabilit în program, la ora 09:00, alături de domnul prof. Siegfried Wiessner de la Universitatea St. Thomas din Florida.
Cursul a fost unul introductiv și s-a discutat despre principiile dreptului, ce este acesta, scopul său, Dreptul Internaţional toate acestea îmbinându-se foarte bine într-o discuție liberă unde noi trebuia să venim cu idei și argumente, să răspundem la întrebari, iar la rândul nostru să punem întrebări.
Am observat stilul de predare diferit al profesorilor străini, interactiv, care iti captează atenția și care te face să îți dorești să înveți mai mult despre domeniul respectiv.

Al doilea curs a fost susţinut de către domnul prof. dr. Wilhelm Kirch de la Universitatea din Dresden, Germania.
Tema cursului a fost „Migratia și bolile mintale”, ramură ce aparține de domeniul Sănătății publice.
Sănătatea publică este o materie nouă ce se predă în Germania, iar însăși scopul ei este acela de a preveni cauzele diferitelor boli și de a promova în societate metodele corecte de a te proteja de anumiți factori daunători sănătății tale.
Diferența dintre sănătatea publică și medicină este aceea că sănătatea publică se concentreaza pe un număr mare de persoane, pe când medicina doar pe o anumită persoană.
În curs s-a discutat despre migrația esticilor în Germania, apoi am luat alte exemple de migrații și totul s-a transformat într-o discuție liberă, vorbind fiecare din propria experiență sau din propriile păreri și informații.
Mulți oameni care migrează către Germania, potrivit unui studiu, din cauza negăsirii unui loc de munca, singurătate sau neadaptare în societate, ating la un momentdat corzi sensibile ale stresului ajungându-se chiar la boli mintale.

Următoarele două cursuri au fost susținute din nou de către domnul prof. Siegfried Wiessner de la Universitatea din Florida, unde principala temă a fost „Dreptul ca rezoluție a problemelor”, unde am discutat despre drept ca un proces de comunicare, despre rolul societății în aplicarea dreptului și despre lucrurile pe care noi, oamenii, le prețuim cel mai mult.
Dreptul este făcut pentru a impune ordine, pentru a respecta valorile și nevoile societății în care trăim și pentru a fi egali.
Dreptul este respectat datorită existenței sancțiunilor care ne amenință în subconștient că ne vor ataca lucrurile de care ne bucurăm cel mai mult, iar pentru a face asta, se apelează la libertate.

Se consideră o experiență interesantă unde se învață multe și unde se scriu multe povești cu caracter juridic, iar din această cauză, am decis să fac un mic jurnal pe care să îl împărtășesc cu voi, alături de lucrurile interesante pe care am șansa să le descopăr.

Alexandru VLASTON
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership