Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Propunere de Regulament ref. statutul și finanțarea partidelor şi fundaţiilor politice europene. Avizul Curţii de Conturi a UE
08.03.2013 | Adina-Elena OPREA


În Jurnalul Oficial al Uniunii europene, seria C 67 din 7 martie 2013 a fost publicat AVIZUL NR. 1/2013 referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind statutul și finanțarea partidelor politice europene și a fundațiilor politice europene și la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE, Euratom) nr. 966/2012 în ceea ce privește finanțarea partidelor politice europene, al Curţii de Conturi a UE.

Astfel, avizul stabileşte că partidele și fundațiile politice europene nu sunt organe înființate de Uniune și, ca atare, nu fac obiectul auditului Curții, însă, în măsura în care acestea beneficiază de finanțare de la bugetul UE, Curtea are competența de a efectua audituri bazate pe examinarea documentelor și pe vizite la fața locului la sediile acestora. De asemenea, fondurile pe care partidele și fundațiile politice europene le primesc din alte surse decât bugetul UE nu fac în mod automat obiectul auditului Curții.

În vederea unei reglementări ferme, avizul stabileşte obligaţia partidelor și fundațiilor politice să depună situații financiare anuale în conformitate cu legislația aplicabilă în statul membru în care își au sediul.

Avizul a fost adoptat de Curtea de Conturi, la Luxemburg, în ședința din 7 februarie 2013.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate