Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Corporate Flux informații

Narcisa Oprea despre standardele de guvernanță corporativă

11 martie 2013 | JURIDICE.ro

Partenerul Narcisa Oprea, coordonatorul echipei de piată de capital al SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a numărat printre lectorii invitaţi la evenimentul “Îmbunătățirea standardelor de guvernanță corporativă” organizat de Institutul de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori Bucuresti în cooperare cu Schoenherr pe 7 martie la Bucuresti.

Prezentarea Narcisei Oprea a abordat probleme practice si norme interpretabile în legătură cu organizarea adunărilor generale ale acționarilor. Avocatul Schoenherr a atras atenţia asupra unor aspecte punctuale, între care problematica votului secret sau a cvorumului adunării, aspecte care ar putea genera risc juridic în legătură cu validitatea hotărârilor adunărilor generale ale acționarilor și a prezentat diverse soluții de diminuare a acestor riscuri. Diminuarea riscurilor în legătură cu procedurile adunărilor generale este foarte importantă întrucât buna organizare a adunărilor generale este un pilon important al guvernanței corporative și covârșitoarea majoritate a cazurilor de anulare de hotărâri are la bază probleme de ordin procedural. „Implementarea celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă are o finalitate certă și anume crearea de valoare pentru acționari, ca atare, această problemă ar trebui să fie o preocupare constantă a structurilor de conducere din companiile listate. Chiar dacă uneori legea nu ne oferă toate răspunsurile la întrebările legate de organizarea adunărilor generale sau uneori ne oferă răspunsuri neclare, există pârghii foarte eficiente de eliminare a riscurilor legale prin promovarea unor ghiduri de bune practici și a unor proceduri interne detaliate de guvernanță corporativă”, a subliniat Narcisa Oprea.

Narcisa Oprea este partener al biroului Schoenherr din Bucureşti 2008. Narcisa, premiata in 2009 si in 2011 in rândul celor mai buni avocati din Romania, are peste 15 ani de experienta pe piata de capital. A fost implicata în numeroase tranzactii, listari de referinta şi emisiuni de obligatiuni. Narcisa sustine cursuri cu privire la piata de capital la Universitatea Financiar Bancara, este formator autorizat pentru cursurile de brokeri şi consultanti de investitii si un lector activ in cadrul seminariilor si conferintelor organizate de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti.

Despre Schoenherr: Schoenherr a fost fondată în 1950 la Viena şi a devenit în timp o firmă de avocatură de afaceri de top în Austria şi Europa Centrală şi de Est. Operând în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varşovia şi Zagreb (birou în cooperare), Schoenherr este o adevărată firma europeană. În prezent, aproximativ jumătate dintre cei peste 300 avocaţi ai firmei sunt activi în sediile din afara Austriei.

În România, Schoenherr şi-a început operaţiunile în 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatură ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeană. De-a lungul anilor, Schoenherr şi Asociaţii a fost implicat în proiecte de cea mai mare anvergură şi a oferit soluţii juridice unor probleme din cele mai variate. În prezent, Schoenherr se afla în topul primelor 10 firme de avocatură din România (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012).

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership