Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Narcisa Oprea despre standardele de guvernanță corporativă


11.03.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Partenerul Narcisa Oprea, coordonatorul echipei de piată de capital al SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a numărat printre lectorii invitaţi la evenimentul “Îmbunătățirea standardelor de guvernanță corporativă” organizat de Institutul de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori Bucuresti în cooperare cu Schoenherr pe 7 martie la Bucuresti.

Prezentarea Narcisei Oprea a abordat probleme practice si norme interpretabile în legătură cu organizarea adunărilor generale ale acționarilor. Avocatul Schoenherr a atras atenţia asupra unor aspecte punctuale, între care problematica votului secret sau a cvorumului adunării, aspecte care ar putea genera risc juridic în legătură cu validitatea hotărârilor adunărilor generale ale acționarilor și a prezentat diverse soluții de diminuare a acestor riscuri. Diminuarea riscurilor în legătură cu procedurile adunărilor generale este foarte importantă întrucât buna organizare a adunărilor generale este un pilon important al guvernanței corporative și covârșitoarea majoritate a cazurilor de anulare de hotărâri are la bază probleme de ordin procedural. „Implementarea celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă are o finalitate certă și anume crearea de valoare pentru acționari, ca atare, această problemă ar trebui să fie o preocupare constantă a structurilor de conducere din companiile listate. Chiar dacă uneori legea nu ne oferă toate răspunsurile la întrebările legate de organizarea adunărilor generale sau uneori ne oferă răspunsuri neclare, există pârghii foarte eficiente de eliminare a riscurilor legale prin promovarea unor ghiduri de bune practici și a unor proceduri interne detaliate de guvernanță corporativă”, a subliniat Narcisa Oprea.

Narcisa Oprea este partener al biroului Schoenherr din Bucureşti 2008. Narcisa, premiata in 2009 si in 2011 in rândul celor mai buni avocati din Romania, are peste 15 ani de experienta pe piata de capital. A fost implicata în numeroase tranzactii, listari de referinta şi emisiuni de obligatiuni. Narcisa sustine cursuri cu privire la piata de capital la Universitatea Financiar Bancara, este formator autorizat pentru cursurile de brokeri şi consultanti de investitii si un lector activ in cadrul seminariilor si conferintelor organizate de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti.

Despre Schoenherr: Schoenherr a fost fondată în 1950 la Viena şi a devenit în timp o firmă de avocatură de afaceri de top în Austria şi Europa Centrală şi de Est. Operând în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varşovia şi Zagreb (birou în cooperare), Schoenherr este o adevărată firma europeană. În prezent, aproximativ jumătate dintre cei peste 300 avocaţi ai firmei sunt activi în sediile din afara Austriei.

În România, Schoenherr şi-a început operaţiunile în 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatură ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeană. De-a lungul anilor, Schoenherr şi Asociaţii a fost implicat în proiecte de cea mai mare anvergură şi a oferit soluţii juridice unor probleme din cele mai variate. În prezent, Schoenherr se afla în topul primelor 10 firme de avocatură din România (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro