Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII obţine în instanţa anularea unor corecţii pe fonduri UE dispuse împotriva CJ Covasna
13.03.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII a obţinut în instanţă anularea unei corecţii dispusă de Ministerul Administraţiei şi Internelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”  împotriva C.J. Covasna. Corecţia financiară fusese dispusă de Ministerul Administraţiei şi Internelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” asupra finanţării europene acordate în cadrul contractului de finanţare pentru proiectul privind „Planificare strategică prin cooperare interjudeţeană”.

Echipa care a reprezentat C.J. Covasna în instanţă a fost formată din avocatul partener Cătălin Gâscan şi Alexandru Sandu, avocat senior în cadrul casei de avocatură.

Curtea de Apel Braşov a admis contestaţia formulată de avocaţii BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII în numele Consiliului Judeţean Covasna, dispunând anularea notei de constatare şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală AM PODCA din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale.

Judeţul Covasna a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul privind „Planificare strategică prin cooperare interjudeţeană”, proiect în curs de implementare. Ministerul Administraţiei şi Internelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a serviciilor atribuite în baza contractului de finanţare, iar ca urmare a acestor verificări a întocmit nota de constatare şi de stabilire a corecţiilor financiare prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea contractului de servicii. În nota de motivare, MAI – AM PODCA invocase nesocotirea condiţiilor de elaborare a cerinţelor minime de calificare prevăzute de legislaţia în materia achiziţiilor publice, considerând că cerinţele minime impuse prin documentaţia de atribuire ar fi fost restrictive şi disproporţionate.

„Este un nou succes obţinut de echipa noastră în mai puţin de patru luni în această arie de practică dar, spre deosebire de primele trei care se refereau la proiecte finanţate prin POR, acesta din urmă se referă la proiecte finanţate prin PODCA” spune avocatul asociat Cătălin Gâscan.

Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Despre BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII: Casa de Avocatură BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o image001cifră de afaceri în anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură BOȘTINĂ ȘI ASOCIAȚII a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică şi corporate affairs prin Boştină & Associates Corporate Finance.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.