Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Excepţiile de neconstituţionalitate privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi cea privind reforma în domeniul sănătăţii
15.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CCR, Content, Drept constitutional, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea Constituţională a dat publicităţii un comunicat în care anunţă întrunirea Plenului Curţii Constituţionale în vederea soluţionării următoarelor două sesizări:

1. Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 71 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, ridicată direct de Avocatul Poporului.

2. Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 257 alin .(2) lit. e) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ridicată de Alexandra Cristina Pană în Dosarul nr. 74649/3/CA/2011 al Tribunalului Bucureşti – Secţia  a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

1. Referitor la prima sesizare, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a  constatat că dispoziţiile art. 71 alin. (2) teza întâi din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care fac obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, sunt constituţionale în măsura în care se aplică judecătorilor Curţii Constituţionale care au exercitat această funcţie, indiferent de data pensionării.

2. Referitor la cea de-a doua sesizare, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Alexandra Cristina Pană în Dosarul nr. 74649/3/CA/2011 al Tribunalului Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal şi constată că dispoziţiile art. 257 alin. (2) lit. e) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în redactarea  de la data intrării în vigoare a acestora şi până la modificările ce le-au fost aduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, sunt neconstituţionale în măsura în care obligă persoanele ce datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor din pensii la plata acestei contribuţii cumulat cu cea datorată asupra veniturilor obţinute din cedarea folosinţei bunurilor, din dividende şi dobânzi, din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi din alte venituri care se supun impozitului pe venit.

 

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti