Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
5 comentarii

CSM despre numirea în funcţia de consilier onorific al premierului a jud. Ana Maria Puiu
15.03.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii joi, 14 martie 2013, un comunicat cu privire la situaţia profesională a doamnei judecător Ana Maria Puiu.

„Urmare vehiculării, în numeroase publicaţii, a informaţiei potrivit căreia doamna judecător Ana Maria Puiu ar fi fost numită în funcţia de consilier onorific al premierului Victor Ponta şi pentru o corectă şi completă informare a opiniei publice, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media al Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să facă următoarele precizări:
1. Doamna judecător Ana Maria Puiu ocupă, în prezent, funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Sector 2 Bucureşti.
2. Până la această dată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nu a fost sesizată cu vreo cerere de detaşare a doamnei judecător la Guvernul României.

Având în vedere aceste aspecte, presupusa numire a doamnei judecător reprezintă o informaţie eronată, neavând nicio legătură cu adevărul faptic, motiv pentru care, solicităm tuturor publicaţiilor care au difuzat această „ştire” să opereze rectificările ce se impun.

Precizăm că autorii articolelor nu au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul Legii nr. 544/2001, informaţii cu privire la acest subiect.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 5 de comentarii cu privire la articolul “CSM despre numirea în funcţia de consilier onorific al premierului a jud. Ana Maria Puiu”

 1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

  Monitorul Oficial despre numirea doamnei judecător:
  DECIZIE nr. 159 din 13 martie 2013 privind acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului doamnei Anamaria Puiu

  • Florin-Iulian HRIB spune:

   Evd MOF nr. 133/13.03.2013.

   Citez din Decizia 159/2013: „ART. 1 Se acordă calitatea de consilier onorific al prim-ministrului doamnei Anamaria Puiu.
   ART. 2 Activitatea doamnei Anamaria Puiu este neremunerată.”

   Intrebare: „calitatea” de consilier, fie el si onorific, a fost inventata pt a eluda dispozitiile imperative ale art. 125 alin. (3) din Constitutie?

   • Florin-Iulian HRIB spune:

    Cit despre reactia CSM-ului, ce sa mai zic? Daca nici ditamai CSM-ul nu are acces ori nu studiaza zilnic MOF, va dati seama cum functioneaza alte institutii publice… Total neprofesionist.

    Oricum, cei din CSM nu sint straini de practica eludarii prevederilor ce interzic judecatorilor/procurorilor exercitarea oricarei alte functii publice/private, cu exceptia celor didactice din invatamintul superior.

    De pilda, in Hotarirea plenului CSM nr. 852 din 8 oct. 2012 e scris asa, citez: „- doamna judecător Cioată Andreea, consilier juridic – personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios;
    – doamna judecător Ancuţa Ileana Mihaela, consilier juridic – personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Direcţiei de sinteze şi pregătirea lucrărilor şedinţelor Consiliului Superior al Magistraturii;
    – doamna judecător Georgescu Muşata Diana, consilier juridic – personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul Direcţiei resurse umane şi organizare.”

    Intrebare: doamnele respective (si multi altii din CSM) sint concomitent judecatori si consilieri juridici asimilati judecatorilor?!

    • Mihaela MAZILU-BABEL spune:

     calitatea de consilier onorific a fost inventata pentru prima data (cred) in 2006 prin HOTĂRÂRE nr. 862 din 28 iunie 2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice
     Articolul 15
     Pentru realizarea obiectivelor ministerului sau pentru elaborarea unor proiecte specifice, ministrul sănătăţii publice, prin ordin, poate numi consilieri onorifici pentru anumite domenii şi poate constitui, pe perioade determinate, consilii de experţi sau colective de lucru formate din specialişti. ( Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 590 din data de 7 iulie 2006)
     Apoi, reapare in cadrul Regulamentului Centrului National de Sanatate Mintala ( a se vedea Monitorul Oficial cu numărul 443 din data de 12 iunie 2008)

     Art. 13
     (1)Pentru realizarea obiectivelor proprii sau pentru elaborarea unor proiecte specifice, Centrul Naţional de Sănătate Mintală poate selecţiona şi numi consilieri onorifici pentru anumite domenii şi poate constitui, pe perioade determinate, consilii de experţi sau colective de lucru formate din specialişti, in condiţiile legii.
     (2)Consilierii onorifici, experţii şi specialiştii nominalizaţi la alin. (1) îşi vor desfăşura activitatea în cadrul programului de la norma de bază.

     Apoi, a fost preluat de catre Prim-Ministru incepand cu 2012. Nu prea imi explic in baza caror dispozitii legale.

     Decizia de numire in functia de consilier onorific foloseste drept temei pentru emitere – adica o conditie extrinseca – articolul 19 din Legea 90/2001

     Articolul 19 din Lege dispune:

     Art. 19
     În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin primul-ministru emite decizii, în condiţiile legii.

     Acum, in baza caror conditii ale legii are dreptul primul-ministru sa numeasca consilieri onorifici si sa emita decizii de numire in acest sens, nu imi pot explica. De retinut ca Ministrul Sanatatii are o dispozitie legala care ii confera aceasta putere, dar prim-ministrul nu…
     Daca ma insel, va rog sa ma corectati si totodata sa imi indicati in baza caror dispozitii legale poate prim-ministrul sa numeasca un consilier onorific? okey, poate sa emita decizii. dar care este sursa legala a puterii de numire a unui consilier onorific?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.