Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Afaceri transfrontaliere, Familie

SUA. Abuzul domestic în mediul virtual

15 martie 2013 | Diana STOICA

Potrivit ABA Journal, instanța supremă din Massachusetts a declarat că abuzul domestic se aplică și relațiilor ce s-au creat în mediul virtual.

În ciuda acestei afirmații, Curtea Judiciară Supremă a considerat că reglementarea nu poate fi aplicată în favoarea tatalui care dorește să împiedice întrevederea dintre fiica sa, în vârstă de 16 ani și pretendentul britanic, în vârstă de 24 de ani. În Massachusetts, vârsta la care o persoană poate consimți la actul sexual este cea de 16 ani. Associated Press și Boston Globe au prezentat decizia în acest dosar din data de 13 martie.

Britanicul, Gregory James Compton, a inițiat o relație cu adolescenta, după ce aceștia s-au cunoscut în Londra, unde domnișoara se afla în vizită cu mama și bunica sa, în anul 2011. Comunicarea dintre cei doi s-a efectuat prin intermediul mesajelor electronice, Skype și Facebook. Numele de alint pe care acestea le-a folosit sunt „honey bee” (albinuța) și  „my love” (dragostea mea). Compton a întrebat-o pe adolescentă despre vârsta de consimțământ și aceștia și-au făcut planuri pentru o vizită nocturnă, în octombrie, când acesta ar fi vizitat Boston-ul.

Curtea a declarat că un ordin de restricție nu ar fi justificat, deoarece nu există niciun indiciu care să releve faptul că Compton ar dori să o abuzeze fizic pe adolescentă, care se află la vârsta ce permite actul sexual consimțit. Ca urmare a hotărârii sale, Curtea a decis că nu este nevoie să identifice dacă Compton și adolescenta sunt într-o relație serioasă – substantive dating relationship – în sensul legii abuzului domestic. Instanța a menționat că decizia este importantă pentru viitoare cauze de acest tip.

Curtea a notat că relația dintre minoră și adult a durat trei luni și a implicat comunicări regulate, prin intermediul conversațiilor electronice în timp real. „Conținutul conversațiilor este unul de tip intim, reflectă o relație romantică și exprimă o dorință mutuală de a se angaja în actul sexual. În aceste circumstanțe, putem concluziona că s-a stabilit o relație serioasă -substantive dating relationship. Dacă pârâtul a amenințat-o pe adolescentă și nu a dorit să aibă o relație sexuală consensuală cu ea, statutul ar trebui să fie disponibil pentru protecția minorei.”

Diana STOICA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică