Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Consolidarea cooperării internaționale a UE în domeniul cercetării și al inovării
18.03.2013 | Adina-Elena OPREA

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 76 din 14 martie 2013 a fost publicat Avizul Comitetului Economic și Social European privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor – Consolidarea și concentrarea cooperării internaționale a UE în domeniul cercetării și al inovării: o abordare strategică. 

Scopul Avizului este acela de a evidenţia că succesul cercetării şi inovării influenţează competivitatea Europei pe scena globală şi este decisiv pentru asigurarea bazei locurilor de muncă, serviciilor sociale și bunăstării.

Comunicarea Comisiei cuprinde abordarea strategică pentru cooperarea internațională în domeniul cercetării și inovării, întrucât, în contextul crizei financiare şi economice actuale, se impune consolidarea Spațiul european de cercetare, astfel încât să devină atractiv și să nu fie afectat de reduceri.

În comunicare sunt prezentate temeiurile, obiectivele strategice și unele proceduri ale cooperării internaționale în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării. Astfel, obiectivele numite sunt:

consolidarea excelenței și atractivității Uniunii în domeniul cercetării și inovării, precum și a competitivității sale economice și industriale – prin accesul la surse externe de cunoștințe, prin atragerea de talente și de investiții în Uniune;

– abordarea provocărilor societale globale – prin dezvoltarea și implementarea mai rapidă a unor soluții eficiente și prin optimizarea utilizării infrastructurilor de cercetare;

– susținerea politicilor externe ale Uniunii – prin realizarea unei coordonări strânse între politicile de extindere, de vecinătate și de comerț, politica externă și de securitate comună (PESC), politica privind ajutorul umanitar și politica de dezvoltare și prin integrarea cercetării și inovării într-o formulă cuprinzătoare de acțiune externă.

Avizul a fost adoptat la Bruxelles în 16 ianuarie 2013.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.