Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

REFF & ASOCIAȚII înregistrează o creștere de 20% în 2012
18.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Valoarea mandatelor administrate anul trecut de Reff & Asociații a depășit 1,3 miliarde de euro, pe fondul activității susținute în domenii precum fuziuni-achiziții, imobiliar, bancar, piețe de capital, energie și concurență. În aceeași perioadă, societatea de avocați a contribuit la eforturile de consolidare a rețelei Deloitte Legal din care face parte și care este în prezent practica juridică integrată cu cea mai largă acoperire în Europa Centrală, respectiv a patra cea mai mare rețea din Europa continentală după numărul de avocați.

A Reff„Pentru noi, 2012 a fost un an excelent în care am crescut semnificativ ca număr de avocați și cifră de afaceri, în condiţiile continuării performanțelor remarcabile din practicile noastre emblematice (fuziuni-achiziții, imobiliar, bancar) și ale avansărilor din zone în care am investit mai recent, cum ar fi practicile de energie, litigii sau concurență”, spune Alexandru Reff, Partener. „Ne dă enormă satisfacție faptul că ne menținem echipa stabilă și entuziastă, atrăgând în același timp colegi din cabinete prestigioase și investind în fiecare an în absolvenți. Valorificăm tot mai bine sinergiile pe care le avem cu celelalte zone de activitate ale Deloitte, în special consultanță fiscală și financiară și suntem un partener respectat în cadrul rețelei globale Deloitte Legal, aflată într-o dinamică fără precedent”.

Fuziuni şi achiziţii în valoare cumulată de peste 800 milioane de Euro

Anul 2012 a început cu o tranzacție de 80 de milioane de euro în domeniul imobiliar – preluarea complexului de birouri clasa A Business City Center (Timișoara) de către fondul de investiții New Europe Property Investments plc. (NEPI). Reff & Asociații a oferit asistență juridică cumpărătorului.

În iulie s-a finalizat o tranzacție importantă în domeniul prelucrării sticlei. Reff & Asociații a acordat asistență juridică în vederea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni al companiei românești GlassCorp S.A de către Trakya Investment B.V. (Turcia); echipa de avocați a acordat asistență cumpărătorului pe parcursul întregului proces de due diligence, cât și în pregătirea și negocierea contractului. Investiția totală este de aproximativ 55 de milioane de euro.

Separat, societatea de avocatură a asistat Rosequeens Properties la preluarea Liberty Center Mall, achiziție desemnată a doua cea mai mare tranzacție realizată anul trecut în România.

Printre mandatele din domeniul energiei se numără asistență juridică exclusivă acordată de Reff & Asociații companiei portugheze EDP Renewables, în vederea restructurării operațiunilor din România și alinierii la reglementările existente. Valoarea proiectului s-a ridicat la 80 de milioane de euro. Un alt mandat notabil este asistența juridică acordată companiei ungare Magyar Villamos Muvek (MVM) pe parcursul analizei due diligence în vederea dezvoltării unui parc cu 16 micro-hidrocentrale în Transilvania. Valoarea proiectului a fost de 10 milioane de euro.

Cea mai recentă tranzacție încheiată cu succes este preluarea complexului de birouri de clasa A Lakeview de către New Europe Property Investments plc. Reff & Asociații a oferit asistență juridică fondului de investiții în pregătirea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni și a documentaţiei contractuale aferente. Cu o valoare totală de 61,7 milioane de euro, tranzacția a fost desemnată drept cea mai mare achiziție imobiliară din prima parte a anului 2013.

Servicii financiare și tendințe pe piața de capital

Echipa Reff & Asociații are un portofoliu foarte solid în domeniul serviciilor financiare, volumul contractelor asistate în cursul anului trecut ridicându-se la aproape 440 milioane de euro.

Pe lângă asistenţa juridică acordată companiei Rosequeens Properties la achiziţia centrului comercial Liberty Center, Reff & Asociaţii a fost consultantul juridic al Westdeutsche Immobilienbank în modificarea documentaţiei de credit într-o finanţare imobiliară (clădire de birouri) în valoare de peste 40 milioane de euro.

Separat, echipa de avocați a acordat asistenţă juridică unei companii de top din România în vederea unei finanţări imobiliare transfrontaliere în valoare de peste 15 milioane de euro, precum și unui fond de investiţii în negocierea documentaţiei de finanţare ca urmare a unor achiziţii (schimbări de control) în valoare de peste 70 milioane de euro.

Majoritatea tranzacțiilor din portofoliul Reff & Asociaţii pe domeniul bancar în anul 2012 (tranzacţii în valoare totală de peste 250 milioane euro) a implicat asistenţă juridică acordată unor bănci în cazul împrumuturilor aflate în situaţii de neexecutare, executare silită a împrumuturilor şi a garanţiilor, preluarea de active/ împrumutaţi, acorduri de tip “standstill”, concordat, precum şi în protejarea drepturilor băncilor în cazul intrării în procedura de insolvenţă.

Andrei Burz „Avem o echipă mixtă și bine pregătită care a fost implicată în numeroase proiecte în această industrie, acordând consultanță atât băncilor, cât și debitorilor”, spune Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociații și coordonator al practicii de drept bancar și piețe de capital. „Am asistat la intensificarea unor tipuri de tranzacții bancare mai puțin obișnuite până acum, cum ar fi transferul de portofolii de credite și operațiuni de securitizare, noi lucrând în acest moment la un număr de asemenea tranzacții. Separat, am asistat la un volum crescut de asistență specializată în domeniul legislației valorilor mobiliare, pe care colegii mei le-au susținut cu succes. Putem enumera, printre altele, decizia istorică a Curții de Apel București din vara anului trecut, care s-a pronunțat favorabil în dosarul privind presupuse fapte de abuz de piață de capital”.

Deloitte Legal

În 30 de țări din Europa continentală, peste 900 de avocați își desfășoară activitatea sub umbrela Deloitte Legal, formând a patra cea mai mare rețea de societăți de avocați din această regiune. În Europa Centrală, Deloitte Legal acționează ca o practică juridică integrată în 12 țări, în strânsă cooperare cu consultanții Deloitte din celelalte arii de expertiză.

Reff & Asociații este unul dintre pilonii importanți ai Deloitte Legal, cu 36 de avocați specializați în diverse industrii și arii de expertiză.

„Deloitte își propune nu doar să dezvolte una dintre cele mai mari rețele juridice la nivel mondial, dar în același timp să construiască practica juridică a viitorului, cu prezență globală, capacitatea de a înțelege businessul și de a opera pragmatic, în strânsă colaborare cu experți din alte domenii, la un nivel de cost optimizat cu ajutorul unor procese eficiente și al tehnologiei.”, spune Alexandru Reff.

Despre Reff și Asociații

Reff & Asociaţii este firmă membră Deloitte Legal, o rețea de societăți de avocați ce colaborează cu Deloitte pe plan global, fiind integrată practicii multidisciplinare de servicii profesionale oferite de Deloitte. Avocații din cadrul Reff & Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidisciplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff și Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Recunoaștere locală și internațională:

Implicarea constantă și substanțială din ultimii ani a avocaților de la Reff & Asociații în tranzacții de referință a contribuit la creșterea vizibilității și consolidarea poziției pe piața locală a serviciilor juridice, având ca rezultat o ascensiune în ghidurile juridice internaționale. Ediția 2011 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa clasează Reff & Asociații printre cele mai importante case de avocatură și recomandă serviciile oferite de avocații acesteia pentru asistență în domeniile: financiar-bancar, drept corporatist și M&A și imobiliar. Conform celor citate în anuarul Legal 500, clienții apreciază echipa Reff & Asociații pentru „capacitatea de a furniza servicii de calitate și consultanță adaptată afacerilor”, precum și  „buna cunoaștere a pieței”. De asemenea, Reff & Asociații a fost recomandată de ghidul internațional Chambers Europe 2011 pentru aria de practică M&A.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

 

 

 

 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti