Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
2 comentarii

Sunt judecător, nu „consilier onorific”!
18.03.2013 | Ana-Maria PUIU

JURIDICE - In Law We Trust

Fara voia mea am fost subiectul unei erori care, daca nu ar fi fost grava si dureros de absurda, ar fi putut fi doar o intamplare comica ce mi-a amintit de Caragiale, singurul care ar fi putut sa o imagineze si sa o descrie magistral.

Joi dimineata, 14.03.2013

Sunt sunata de apropiati pentru a fi felicitata pentru noua calitate.

???

– Cum pentru ce? E pe toate canalele si site-urile de stiri: ai fost numita consilier onorific al premierului!!!

– Dar nu stiu nimic despre asa ceva! Nu are legatura cu mine! E o eroare!

A fost inutil sa combat. A trebuit sa inchid telefonul si „sa deschid internetul”. Si uite asa, din pagina in pagina, am aflat ca sunt ceea ce nu sunt.

Am apreciat faptul ca cei de la www.juridice.ro nu au publicat stirea.

Totusi, ce e cu povestea aceasta?

Am sunat la Departamentul de Comunicare al Guvernului. Am solicitat sa mi se explice cum am ajuns „consilier onorific” fara sa stiu. Mi s-a comunicat ca este o stire care a plecat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

??? Aha! Deci apar si in Monitorul Oficial! Sa deschidem asadar Monitorul Oficial.

Nici aceasta operatiune nu m-a convins ca sunt ceea ce nu sunt:

In Monitorul Oficial nr. 133 din 13.03.2013 a fost publicata Decizia Premierului prin care a atribuit calitatea de consilier onorific doamnei Anamaria Puiu.

M-am lamurit: nu sunt eu. Motive: nu cunosc personal premierul; nu am discutat vreodata despre asa ceva cu cineva; nu m-a contactat nimeni (nici anterior, nici ulterior aparitiei stirii); prenumele meu se scrie altfel: Ana-Maria; vreau sa cred ca cei de la Monitorul Oficial nu ar scrie numele eronat; Monitorul Oficial nu face nicio referire la calitatea de judecator.

Deci am elucidat: de la informatia din Monitorul Oficial, jurnalistii nostri au creat stirea. Ce puteau face jurnalistii cu informatia din Monitor? Cum puteau sa investigheze, sa afle cine este modesta doamna Anamaria Puiu? Simplu: „google it”. Si ce sa vezi?! La o asemenea operatiune internetul iti ofera raspunsul care se preteaza cel mai bine pentru a crea o stire: judecator Ana-Maria PUIU. Si stirea a fost gata: Judecatoarea Ana-Maria Puiu, consilier onorific al premierului Ponta!

La inceput m-a amuzat aceasta greseala. Mi-am spus ca, asta e, o eroare materiala pot strecura si jurnalistii in stirile lor. Sa-i ajutam sa repare!

In acest context, la ora 12.30 am comunicat catre Consiliul Superior al Magistraturii o cerere prin care am explicat eroarea care a generat stirile diminetii si am precizat ca nu am nicio legatura cu aceasta titulatura, apreciind ca s-ar impune un comunicat de presa din partea Consiliului.

De aici incep nuantele triste.

Spre dupa-amiaza zilei de joi, 14.03.2013, Consiliul Superior al Magistraturii a facut precizari referitoare la situatia profesionala a subsemnatei.

Mediafax, sursa citata in multe stiri referitoare la subiectul in discutie, nu a rectificat stirea din 13.03.2013, pana la acest moment.

O publicatie a mers mai departe: dupa ce a creat scenarii fantasmagorice, nu a luat act de precizarile Consiliului si nu a retractat acuzatiile si inchipuirile.

Se pare ca si jurnalistii pot gresi. Iar de aceasta data este vorba despre grava neglijenta: s-au creat stiri si articole, scenarii si acuzatii fara o minima investigatie, cercetare ori interpelare a subiectului, fara a prelua si a publica precizarile Consiliului, fara minime scuze fata de situatia creata, fara o minima asumare a erorii pe care eu am fost pusa in situatia de a o deslusi.

Si mai trist este ca desi am precizat cat se poate de clar Consiliului ca nu am nicio legatura cu aceasta titulatura, punctul 2 al precizarilor a avut urmatorul enunt: „Până la această dată (sublinierea subsemnatei), Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nu a fost sesizată cu vreo cerere de detaşare a doamnei judecător la Guvernul României”.

Grav este si ca de la Cabinetul Premierului nu a dezmintit nimeni stirea creata din informatia publicata in Monitorul Oficial.

Cu toate acestea, sper sa ma credeti:

Sunt judecator, nu „consilier onorific”!

Jud. Ana-Maria PUIU

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Sunt judecător, nu „consilier onorific”!”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    dacă tot întârzie Guvernul cu precizările, poate atacați în contencios decizia și după ce vi se va respinge cererea pe motiv că nu aveți calitate procesuală activă, atunci veți avea un act drept dovadă. cât despre protecția datelor cu un caracter personal și faptul că în decizia publicată se comunică doar numele și prenumele, fără alte precizări (CNP, adresă, etc.) consider că ar fi fost o ipostază în care această protecție nu era necesară.

  2. Florin-Iulian HRIB spune:

    Cu scuzele de rigoare, trebuie sa recunosc ca si eu am fost indus in eroare. E foarte bine ca insasi d-na judecator Ana-Maria Puiu a clarificat confuzia de nume de la care a pornit povestea asta!

    Interesant este ca niciun jurnalist nu a solicitat confirmarea „stirii” de la guvern sau de la instanta unde activeaza d-na judecator. Din pacate, si comunicatul CSM a mentinut confuzia, deoarece nu a precizat ca ar fi vorba de persoane diferite, dar cu nume identice.

    „Stirea” asta era buna de 1 aprilie. Pe mine chiar m-a pacalit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.