Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Finalul Școlii de primăvară


19.03.2013 | Alexandru VLASTON
Secţiuni: Opinii, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Datorită programului foarte încărcat din ultimele zile de la Școala de primăvară, nu am putut fi activ în redactarea jurnalului zilnic.

Cu toate acestea, aș vrea să împărtășesc cu dumneavoastră experiența din ultima perioadă care, după părerea mea, a fost „spuma”, să zicem.

În ultimele zile, joi și vineri, am pus cap la cap ideile pentru finalizarea „Declarației de la Siena privind traficul de persoane și sănătatea publică”.

Mă axez pe aceste două zile și pe Declarație pentru că au fost motivul principal al acestei Școli de primăvară.

Joi am făcut cel mai dureros și obositor brainstorming din viața mea. De la 11:00 până la 18:00, împreuna cu echipa, am strâns sute de idei pe care le-am pus pe foaie urmând să le dezbatem a doua zi, vineri.

Pot spune că s-a văzut diferența dintre ei și noi la capitolul învățământ și exprimare liberă. Ei interveneau la orice sugestie și idee, o comentau minute în șir, apoi hotărau daca este bună. Se vedea teama noastră de a spune ceva greșit, teama ca ceilalți colegi să râdă dacă spunem vreo tâmpenie. Ei vorbeau, își exprimau părerile și chiar dacă unele erau puțin ciudate, li se explica ce nu era în ordine. Chiar se contraziceau cu profesorul, ceea ce părea puțin ciudat pentru noi.

A doua zi, din acele sute de idei, le-am ales pe cele mai bune 21 si am scris definiții pentru a fi asimilate de Declarație.

Vineri s-a terminat totul, am primit diplomele și ne-am bucurat de festivitatea de încheiere.

A fost o experiență minunată și cu siguranță aș repeta-o de câteva ori.

Oameni importanți precum Rosa Pati, Siegfried Wiessner sau Federico Lenzerini ne-au fost alături cu sfaturi nu numai profesionale, dar și personale.

Am fost mai apropiat de domnul Siegfried Wiessner de la care am primit şi o scrisoare de recomandare care sper să îmi folosească în viitor.

Mă bucur că am cunoscut astfel de persoane și sper să ținem legatura cât mai mult posibil.

La acest proiect am dobândit noi cunoștiințe care mă vor face să devin un ambasador al luptei împotriva traficului în locurile în care voi fi prezent.

Am adăugat acest aspect la planurile mele de viitor, sperând că într-o bună zi voi putea pune umărul la combaterea acestei crime oribile.

Alexandru VLASTON
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti