Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Ce este sistemul Avocat ID?
20.03.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Online Services a lansat o ofertă tehnică şi comercială privind Sistemul unitar de înregistrare, certificare, evidenţă electronică şi validare a calităţii de membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România “Avocat ID”.

Ce este sistemul Avocat ID? 

Sistemul “Avocat ID” este un instrument de identificare şi autorizare electronică a calităţii de membru al UNBR. Sistemul Avocat ID este proiectat pentru a deveni un instrument modern, rapid, eficient în ajutorul avocaţilor şi al instituţiilor conexe. Acest sistem descurajează încercările de fraudă, fie că se referă la calitatea de avocat şi/sau la relaţiile profesionale, fie la încercările de fraudă electronică.

Semnătura electronică este baza sistemului de autentificare şi autorizare. În acest scop fiecare entitate în cadrul sistemului Avocat ID primeşte o semnătură electronică după verificare prealabilă. Simultan cu emiterea semnăturilor electronice, sunt actualizate bazele de date şi sunt emise cardurile. Propunem carduri cu microchip securizat fără contact, în tehnologia NFC, carduri care asigură un număr nelimitat de citiri şi fiabilitate maximă.

Sistemul “Avocat ID” este reprezentat de următoarele trei elemente funcţionale:

– Baza de date unică (sistemul de servere) la nivel naţional conţinând registrul avocaţilor din România, pregătirea profesională, experienţa, starea curentă a acestora (activ/suspendat/neînregistrat etc.) conform deciziei baroului din care fac parte.

– Cardul electronic individual de identificare a fiecărui membru UNBR. Cardul nu va conţine sau afişa informaţii cu caracter personal. Fiecare card va afişa un cod QR unic.

– Sistemele de validare a calităţii de avocat şi verificare a stării curente (terminale).

Costul total al implementării unui astfel de sistem este de 524.600 Euro, TVA exclusiv (650.504 Euro cu TVA inclus), iar durata convenţiei este de 5 ani. Calculul corespunde unui cost mediu anual pentru fiecare avocat de 21,68 Euro inclusiv TVA în primul an şi de 15 Euro inclusiv TVA începând cu anul al doilea. Pentru comparaţie, numai emiterea unui certificat digital în mediul public costă în prezent aproximativ 24 Euro/an.

Oferta Avocat ID este destinată eradicarii exercitării fără drept a profesiei de avocat şi se va lua în discuţie la data de 27.03.2013 de către Comisia Permanentă a UNBR.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Ce este sistemul Avocat ID?”

  1. Marian VASILE spune:

    Prea scump pentru eficienta reala, fiind gandita limitativ.
    Cum ramane cu consilierii juridici care au dreptul de asistenta si reprezentare in fata autoritatilor publice, instantelor judecatoresti?
    De ce nu s-a gandit cineva la un sistem integrat comun elaborat al tuturor persoanelor cu drept de reprezentare juridica?

  2. as fi preferat un sistem integrat Ecrisului in care sa vad actele scanate si sa nu mai fie necesar sa ma duc in arhiva, unde sa pot incarca probele atit inscrisuri cit si fisiere audio-video, declaratii ale martorilor stenografiate sau inregistrate (in cadrul procedurii de administrare a probelor de catre avocati), in care sa pot discuta cu judele prin skype or something.

    vise, taica, vise..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate