Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
2 comentarii

Ce este sistemul Avocat ID?


20 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Online Services a lansat o ofertă tehnică şi comercială privind Sistemul unitar de înregistrare, certificare, evidenţă electronică şi validare a calităţii de membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România “Avocat ID”.

Ce este sistemul Avocat ID? 

Sistemul “Avocat ID” este un instrument de identificare şi autorizare electronică a calităţii de membru al UNBR. Sistemul Avocat ID este proiectat pentru a deveni un instrument modern, rapid, eficient în ajutorul avocaţilor şi al instituţiilor conexe. Acest sistem descurajează încercările de fraudă, fie că se referă la calitatea de avocat şi/sau la relaţiile profesionale, fie la încercările de fraudă electronică.

Semnătura electronică este baza sistemului de autentificare şi autorizare. În acest scop fiecare entitate în cadrul sistemului Avocat ID primeşte o semnătură electronică după verificare prealabilă. Simultan cu emiterea semnăturilor electronice, sunt actualizate bazele de date şi sunt emise cardurile. Propunem carduri cu microchip securizat fără contact, în tehnologia NFC, carduri care asigură un număr nelimitat de citiri şi fiabilitate maximă.

Sistemul “Avocat ID” este reprezentat de următoarele trei elemente funcţionale:

– Baza de date unică (sistemul de servere) la nivel naţional conţinând registrul avocaţilor din România, pregătirea profesională, experienţa, starea curentă a acestora (activ/suspendat/neînregistrat etc.) conform deciziei baroului din care fac parte.

– Cardul electronic individual de identificare a fiecărui membru UNBR. Cardul nu va conţine sau afişa informaţii cu caracter personal. Fiecare card va afişa un cod QR unic.

– Sistemele de validare a calităţii de avocat şi verificare a stării curente (terminale).

Costul total al implementării unui astfel de sistem este de 524.600 Euro, TVA exclusiv (650.504 Euro cu TVA inclus), iar durata convenţiei este de 5 ani. Calculul corespunde unui cost mediu anual pentru fiecare avocat de 21,68 Euro inclusiv TVA în primul an şi de 15 Euro inclusiv TVA începând cu anul al doilea. Pentru comparaţie, numai emiterea unui certificat digital în mediul public costă în prezent aproximativ 24 Euro/an.

Oferta Avocat ID este destinată eradicarii exercitării fără drept a profesiei de avocat şi se va lua în discuţie la data de 27.03.2013 de către Comisia Permanentă a UNBR.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii