Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Şedinţa Plenului Senatului – 18 martie
19.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Prima parte a lucrărilor plenului Senatului de luni, 18 martie 2013, consacrată dezbaterii şi adoptării iniţiativelor legislative aflate pe ordinea de zi, a început cu supunerea la vot şi aprobarea ordinii de zi curente şi a programului de lucru. Desfăşurarea procesului legislativ a fost precedată, în cadrul ordinii de zi, de numirea unui secretar general adjunct al Senatului ca urmare a revocării din funcţie a domnului Constantin Dan Vasiliu, unul dintre cei doi secretari generali adjuncţi ai Senatului. După aprobarea revocării din funcţie cu 92 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi 16 abţineri, plenul Senatului a votat, prin vot secret, cu buletine de vot, propunerea de numire în funcţia de secretar general adjunct a domnului Sorin Dan Mihalache, care a obţinut 115 voturi pentru şi 10 voturi împotrivă.

În calitate de Cameră decizională, Senatul a adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Din categoria iniţiativelor cu caracter de prioritate legislativă a Guvernului a fost adoptat Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Partea a doua a şedinţei plenului Senatului a fost dedicată programului de întrebări, interpelări şi răspunsuri.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti