Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Flux informații

Şeful STS despre preocuparea permanentă de „spionită”

20 martie 2013 | JURIDICE.ro

Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a declarat că reglementarea măsurilor de securitate pentru serviciile electronice oferite cetăţenilor este destul de precară în România, potrivit ziare.com.

Marcel Opriş: „Din punctul meu de vedere şi confruntându-ne cu diverse probleme atât în viaţa de zi cu zi, instituţională, cât şi în ceea ce priveşte serviciile publice, la care noi concurăm pentru buna lor funcţionare (…), cadrul general de reglementare, inclusiv legislativ, este destul de precar în România. Şi acest lucru, suprapus peste această preocupare permanentă de „spionită”, poate aduce pagube serioase. Dacă vreţi, este şi motivul pentru care degeaba se străduiesc uneori serviciile sau instituţiile statului să dezvolte diverse servicii electronice în beneficiul cetăţenilor, de cele mai multe ori, fie nu sunt utilizate, fie sunt utilizate, dacă vreţi, fără cele mai mici măsuri de securitate. Se compromit şi constatăm că tot investim şi reinvestim bani în diverse sisteme care nu se folosesc.

Dezvoltarea tuturor acestor servicii electronice nu înseamna limitarea libertăţii de a le folosi în vreun fel. Să ştiţi ca nu de asta suntem preocupaţi, nici Legislativul, nici noi. Suntem preocupaţi doar de starea lor de securitate, încât să nu devină element de disconfort pentru cetăţean.

Ascultatul telefoanelor folosite de cetăţeni se face numai şi numai cu mandat legal, de către autorităţile statului”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică