Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-DNA, 19 martie 2013
19.03.2013 | Paula VÂRBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, inselaciune si fals intelectual. Trimitere in judecata. D.N.A.-  Serviciul Teritorial Ploiesti

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatei P.M., director al Penitenciarului de Femei Targsor, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave,
– inselaciune,
– fals intelectual, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 24 martie 2010, Penitenciarul Targsor a devenit beneficiarul unor fonduri europene acordate in cadrul programului POSDRU in vederea punerii in practica a proiectului intitulat „Persoanele private de libertate, in slujba protectiei mediului inconjurator, pentru cresterea competitivitatii si a atractivitatii teritoriilor”. Proiectul avea ca obiectiv general promovarea formelor de parteneriat public – privat, grupand in jurul unitatilor administrativ teritorial serviciile responsabile de detinerea si reintegrarea persoanelor private de libertate, pentru a pregati reintegrarea acestora in societate, prin ocupare si ucenicie intr-o meserie.
In cadrul acestui proiect, in cursul anului 2011, inculpata P.M. a indeplinit functia de manager de proiect si, in aceasta calitate, pe parcursul derularii proiectului, a depus la Autoritatea Contractanta o cerere de rambursare in care a consemnat, in mod nereal, ca toate cheltuielile sunt eligibile si ca au fost respectate procedurile privind achizitiile, atasand la aceasta cerere mai multe documente false pe care le-a semnat sau pe care le-a aprobat in calitate de director de penitenciar.

In aceasta modalitate, inculpata P.M. a cauzat un prejudiciu in valoare totala de 426.281,06 lei (echivalentul a aproximativ 100.775 euro), reprezentand fonduri europene POSDRU si fonduri de la bugetul de stat. Din acesti bani, Penitenciarul Targsor a restituit suma de 15.329,89 lei iar Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane nu s-a constituit parte civila pentru diferenta ramasa nerecuperata pana la finalizarea cercetarilor.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploiesti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate