Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Regina Marii Britanii înzestrează pionierii Internetului cu onoruri regale
20.03.2013 | Mădălina MUNTEANU

Secţiuni: Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit QEPrize, părinții internetului: Robert Kahn, Vinton Cert, Louis Pouzin, Tim Berners-Lee și Marc Andreesseen au primit premiul “Regina Elisabeta pentru Inginerie” drept recunoaștere față de inovațiile în inginerie care au fost benefice întregii umanități.

Scopul acestui premiu este de a atrage atenția asupra ingineriei în U.K și de asemenea, de a sublinia importanța din ce în ce mai mare a Internetului în domeniul politicii și al afacerilor: “Percepțiile asupra inginieriei sunt învechite. În general, oamenii obișuiesc să asocieze acest domeniu cu industria și infrastructura civilă. Acest punct de vedere nu este numai unul limitat în ceea ce privește conceptul de inginerie, ci denotă și faptul că mulți tineri creativi, în special femei, nu se gândesc la alegerea unei cariere în acest domeniu. Astfel, premiul îi va recunoaște si îi va celebra pe cei mai buni și totodata, va servi pentru a atrage atenția asupra entuzismului generat de ingineria modernă. Acesta va oferi o șansă unică de a demonstra modul în care inginerii și ingineria în general fac o adevarată diferență în dezvoltarea întregii umanități. Premiul “Regina Elisabeta pentru Inginerie” dorește a inspira o întreagă generație de oameni tineri și creativi.” explică echipa din spatele proiectului.

Deși primii câștigători sunt pionierii Internetului, premiul nu se limitează la acest domeniu. Robert Kahn, Vinton Cert și Louis Pouzin sunt cei care au pus bazele Internetului și care au scris protocoalele TCP/IP (Protocol de control al transmisiei/Protocol Internet), Marc Andreesseen este omul care a creat primul browser web folosit la nivel global și fondatorul companiei Netscape Communications Corporation, iar Tim Berners-Lee este inventatorul World Wibe Web. Cei cinci vor împărți suma de 1 milion de lire sterline, însă premiul constă mai puțin în remunerația financiara și mai mult în recunoașterea și prestigiul din viața reală.

Regina a declarat că în ultimii 60 de ani a avut privilegiul de a observa cum dezvoltarea în domeniul tehnic a exercitat un impact profund asupra vieților oamenilor: “Sunt încântată să-mi ofer susținerea pentru acest premiu și sper că va inspira mulți oameni din întreaga lume să dezvolte creații care să schimbe vieți în următorii ani.“

Premiul a fost anunțat în noiembrie 2011, nominalizările făcându-se începând cu data de 28 februarie 2012. Câștigătorii au fost selectați de o comisie formată din nume cu rezonanță în domeniul inginieriei, iar în luna iunie a anului curent, aceștia sunt invitați la Londra pentru a li se înmâna premiul chiar de majestatea sa, Regina Elisabeta a II-a.

Mădălina MUNTEANU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti