Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

ANPC a verificat legalitatea comercializării legumelor şi fructelor proaspete


21.03.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept comercial, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor informează că a desfăşurat, în perioada 7- 8 martie, acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea  legumelor şi fructelor proaspete.

Controlul a cuprins 265 operatori economici, constatându-se abateri privind legalitatea, informarea, etichetarea,  modul de comercializare la 233 dintre aceştia (aprox. 88%). Au fost  verificate aproximativ 965 tone legume şi fructe proaspete, constatându-se că 603 tone legume şi fructe (62%) nu se încadrau în prevederile legale (informarea, etichetarea,  modul de comercializare) privind protecţia consumatorilor.

Printre măsurile dispuse:
– oprirea temporară de la comercializare;
– oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare;
– aplicarea de 256 sancţiuni contravenţionale dintre care 168 de amenzi contravenţionale  şi 88 avertismente.

Bogdan Cristian Nica, preşedintele ANPC: „O alimentaţie sănătoasă este realizată prin consumarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor proaspete şi de calitate. Trebuie să acordăm o atenţie sporită tuturor elementelor care să stea la baza alegerii acestora: calitatea, modul de expunere, depozitarea, informaţiile cu privire la ţara de provenienţă, preţ.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti