Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Planul de acţiune vamală al UE pentru combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală


21 martie 2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 80 din 19 martie 2013 a fost publicată Rezoluția Consiliului privind planul de acțiune vamală al UE de combatere a încălcării DPI pentru perioada 2013-2017.

Premisa Rezoluţiei menţionate este  reprezentată de încălcările masive ale drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul comerțului cu bunuri – o problemă serioasă la nivel mondial. În 2011, aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală în UE de către autoritățile vamale a dus la reținerea a aproape 115 milioane de articole.

Noul plan de acțiune este menit să aducă valoare adăugată și rezultate sporite într-un mediu de austeritate financiară. Planul conține câteva elemente importante ale planurilor de acțiune anterioare care rămân valabile și care trebuie să fie în continuare aprofundate și puse în aplicare. Este considerată utilă, de asemenea, o colaborare cu  Observatorul European al Încălcărilor Drepturilor de Proprietate Intelectuală și ar trebui consolidată cooperarea cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și cu alte organisme europene de aplicare a legii decât autoritățile vamale, după caz, în funcție de competențele respective.

Obiectivele strategice ale planului de acțiune sunt următoarele:

– punerea în aplicare și monitorizarea efective ale noii legislații a UE privind aplicarea DPI de către autoritățile vamale;

– abordarea tendințelor majore ale comerțului cu bunuri care încalcă DPI;

– abordarea comerțului cu bunuri care încalcă DPI în întreg lanțul de aprovizionare la nivel internațional;

– consolidarea cooperării cu Observatorul European al Încălcărilor Drepturilor de Proprietate Intelectuală și cu autoritățile de aplicare a legii.

Comisia, în cooperare cu experții statelor membre, va prezenta Consiliului anual rapoarte de sinteză în care se va descrie stadiul punerii în aplicare a planului de acțiune, în baza foii de parcurs, iar un raport mai detaliat va fi elaborat în ultimul an.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro