Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Gigi Becali despre o lege de amnistie
22.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, consideră că un eventual proiect de lege de amnistiere a deţinuţilor nu va avea în această perioadă vreun succes, întrucât s-ar putea interpreta ca fiind în  favoarea lui Adrian Năstase.

Ideea propunerii şi promovării unui proiect  lege de amnistiere aparţine lui Gigi Becali – membru al Comisiei Juridice, având ca scop declarat revenirea în politică a lui Adrian Năstase, mai devreme de 2016.

Gigi Becali: „Domnia sa are, printr-o hotârare, luat dreptul de a alege şi de a fi ales, nu ştiu câţi ani, 4-8 ani. Numai dacă noi vom promova aici o lege de amnistie, dacă dăm o lege de amnistiere, se şterge şi pedeapsa complementară de a alege şi de a fi ales şi atunci că, bineînţeles, că şi domnul Năstase… Mi se pare că există o lege de asta, iniţiată de 6-7 luni, pe la Senat, stagnează. E posibil să promovăm în următorii 1-2-3 ani o lege de asta şi probabil ca se va da şi domnului Năstase să poată fi ales şi să aleagă peste 3 ani”.

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor: „Un asemenea demers nu are cum să fie legat sau să vizeze o anumită persoană. Un asemenea demers poate să vizeze un anumit tip de pedepse generate de un anumit tip de infracţiuni, dar sub niciun fel de formă nu poate să vizeze o persoană. Iar proiectul care există deja în proceduri legislative la Senat, nu l-am studiat încă deoarece nu a ajuns la Comisia Juridica de la Camera, este un proiect care înţeleg că a fost iniţiat înainte de a apărea public şi în procedura cazul Năstase. Dacă vreun parlamentar doreşte să iniţieze un asemenea demers, din punct de vedere legal poate să o facă, dar evident că nu va trebui să îl lege de o anumită persoană sau de un anumit context politic. La ora actuala nu există voinţă politică în aceasta direcţie. Proiectul va fi discutat, se vor face comentarii politice, plecând de la apropieri de anumite situaţii, cum este cea cu domnul Năstase, dar acum nu are susţinere politică”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti