Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Gigi Becali despre o lege de amnistie


22 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, consideră că un eventual proiect de lege de amnistiere a deţinuţilor nu va avea în această perioadă vreun succes, întrucât s-ar putea interpreta ca fiind în  favoarea lui Adrian Năstase.

Ideea propunerii şi promovării unui proiect  lege de amnistiere aparţine lui Gigi Becali – membru al Comisiei Juridice, având ca scop declarat revenirea în politică a lui Adrian Năstase, mai devreme de 2016.

Gigi Becali: „Domnia sa are, printr-o hotârare, luat dreptul de a alege şi de a fi ales, nu ştiu câţi ani, 4-8 ani. Numai dacă noi vom promova aici o lege de amnistie, dacă dăm o lege de amnistiere, se şterge şi pedeapsa complementară de a alege şi de a fi ales şi atunci că, bineînţeles, că şi domnul Năstase… Mi se pare că există o lege de asta, iniţiată de 6-7 luni, pe la Senat, stagnează. E posibil să promovăm în următorii 1-2-3 ani o lege de asta şi probabil ca se va da şi domnului Năstase să poată fi ales şi să aleagă peste 3 ani”.

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor: „Un asemenea demers nu are cum să fie legat sau să vizeze o anumită persoană. Un asemenea demers poate să vizeze un anumit tip de pedepse generate de un anumit tip de infracţiuni, dar sub niciun fel de formă nu poate să vizeze o persoană. Iar proiectul care există deja în proceduri legislative la Senat, nu l-am studiat încă deoarece nu a ajuns la Comisia Juridica de la Camera, este un proiect care înţeleg că a fost iniţiat înainte de a apărea public şi în procedura cazul Năstase. Dacă vreun parlamentar doreşte să iniţieze un asemenea demers, din punct de vedere legal poate să o facă, dar evident că nu va trebui să îl lege de o anumită persoană sau de un anumit context politic. La ora actuala nu există voinţă politică în aceasta direcţie. Proiectul va fi discutat, se vor face comentarii politice, plecând de la apropieri de anumite situaţii, cum este cea cu domnul Năstase, dar acum nu are susţinere politică”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică