Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Apel public la candidaturi pentru numirea unui nou judecător la Tribunalul Funcţiei Publice
25.03.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: CJUE, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 82 din 21 martie 2013 a fost publicat Anunţul Consiliului care constă în apelul public la candidaturi în vederea numirii unui judecător al Tribunalului Funcției Publice al Uniunii Europene.

Pentru a înţelege contextul lansării acestui apel public, trebuie să amintim că Tribunalul Funcției Publice al Uniunii Europene se adaugă Tribunalului Uniunii Europene și are sediul pe lângă acesta, exercitând în primă instanță competențe în litigiile dintre Uniune și agenții acesteia în temeiul art. 270 din TFUE.

Tribunalul Funcției Publice este compus din șapte judecători, din rândul cărora se alege un președinte. Mandatul acestora este de șase ani cu posibilitatea reînnoirii. Judecătorii sunt numiți de Consiliu, care hotărăște în unanimitate, după consultarea unui comitet format din șapte personalități alese dintre foști membri ai Curții de Justiție și ai Tribunalului Uniunii Europene și dintre juriști cu competențe recunoscute. Acest comitet își dă avizul asupra caracterului corespunzător al candidaților în privința exercitării funcțiilor de judecător la Tribunalul Funcției Publice. Comitetul atașează avizului o listă de candidați care dețin cea mai adecvată experiență la nivel înalt şi care cuprinde un număr dublu de candidaţi, faţă de numărul de judecători care urmează a fi numiţi.

Astfel, întrucât unul dintre judecătorii Tribunalului Funcției Publice a demisionat, se lansează un apel la candidaturi în vederea numirii unui nou judecător pentru o perioadă de șase ani, și anume 1 octombrie – 30 septembrie 2019.

Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:
– să prezinte toate garanțiile de independență;
– să posede capacitatea necesară pentru exercitarea funcțiilor jurisdicționale;
– să fie cetățeni ai Uniunii.

Candidaturile trebuie să fie însoțite de un curriculum vitae și de o scrisoare de intenție, precum și de fotocopii ale documentelor justificative şi trebuie trimise numai prin scrisoare recomandată, până la 19 aprilie 2013 (data poștei).

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti