Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Apel public la candidaturi pentru numirea unui nou judecător la Tribunalul Funcţiei Publice
25.03.2013 | Adina-Elena OPREA

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 82 din 21 martie 2013 a fost publicat Anunţul Consiliului care constă în apelul public la candidaturi în vederea numirii unui judecător al Tribunalului Funcției Publice al Uniunii Europene.

Pentru a înţelege contextul lansării acestui apel public, trebuie să amintim că Tribunalul Funcției Publice al Uniunii Europene se adaugă Tribunalului Uniunii Europene și are sediul pe lângă acesta, exercitând în primă instanță competențe în litigiile dintre Uniune și agenții acesteia în temeiul art. 270 din TFUE.

Tribunalul Funcției Publice este compus din șapte judecători, din rândul cărora se alege un președinte. Mandatul acestora este de șase ani cu posibilitatea reînnoirii. Judecătorii sunt numiți de Consiliu, care hotărăște în unanimitate, după consultarea unui comitet format din șapte personalități alese dintre foști membri ai Curții de Justiție și ai Tribunalului Uniunii Europene și dintre juriști cu competențe recunoscute. Acest comitet își dă avizul asupra caracterului corespunzător al candidaților în privința exercitării funcțiilor de judecător la Tribunalul Funcției Publice. Comitetul atașează avizului o listă de candidați care dețin cea mai adecvată experiență la nivel înalt şi care cuprinde un număr dublu de candidaţi, faţă de numărul de judecători care urmează a fi numiţi.

Astfel, întrucât unul dintre judecătorii Tribunalului Funcției Publice a demisionat, se lansează un apel la candidaturi în vederea numirii unui nou judecător pentru o perioadă de șase ani, și anume 1 octombrie – 30 septembrie 2019.

Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:
– să prezinte toate garanțiile de independență;
– să posede capacitatea necesară pentru exercitarea funcțiilor jurisdicționale;
– să fie cetățeni ai Uniunii.

Candidaturile trebuie să fie însoțite de un curriculum vitae și de o scrisoare de intenție, precum și de fotocopii ale documentelor justificative şi trebuie trimise numai prin scrisoare recomandată, până la 19 aprilie 2013 (data poștei).

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.