« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CE ref. aplicarea Convenţiei OIM privind personalul casnic
25.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Pornind de la premisa că UE promovează, în toate politicile sale, ratificarea și punerea în aplicare eficace a convențiilor OIM privind standardele fundamentale de muncă, Comisia Europeană anunţă că a prezentat o propunere de decizie a Consiliului care autorizează statele membre să ratifice Convenția din 2011 a Organizației Internaționale a Muncii privind munca decentă pentru personalul casnic (convenția nr. 189). Prin ratificarea convenției OIM, țările  urmează să asigure condiții echitabile și decente pentru lucrătorii casnici, protejând drepturile lor fundamentale legate de muncă, prevenind abuzurile și violența și instituind garanții pentru tinerii care lucrează ca personal casnic.

 László Andor, comisar pentru ocuparea forţei de muncă: „Îmbunătățirea condițiilor de muncă în serviciile personale reprezintă un obiectiv important al Comisiei. Îndemn statele membre să ratifice această convenție cât mai curând posibil, ceea ce va contribui, de asemenea, la punerea în aplicare a strategiei UE privind combaterea traficului de persoane.”

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD