TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Tezele revizuirii Constituţiei
25.03.2013 | Sergiu ȘERBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 20 martie, Comisia comuna alcatuita din reprezentantii Camerei Deputatilor si ai Senatului au adoptat tezele care vor sta la baza modificarilor ce vor fi aduse Legii Fundamentale, potrivit unui comunicat al Senatului.

Au fost inlaturate acele teze care nu erau in conformitate cu prevederile articolului 152 din Constitutia actuala a Romaniei in care se precizeaza: „Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii”. Acest lucru s-a datorat faptului ca activitatea Comisiei de revizuire nu coincide cu cea a unei Adunari Constituante.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate