Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Modificarea actului constitutiv după deschiderea procedurii insolvenţei
25.03.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 95 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, orice modificare a actului constitutiv al societăţii după deschiderea procedurii insolvenţei trebuie să fie cuprinsă obligatoriu în planul de reorganizare al societăţii supuse acestei proceduri. În aceste condiţii, după momentul deschiderii procedurii insolvenţei nu mai poate interveni nicio modificare a actului constitutiv al societăţii, astfel de schimbări fiind posibile doar în perioada de funcţionare normală a unei societăţi sau în cadrul unui plan de reorganizare legal aprobat. În speţă, faţă de societate s-a deschis procedura insolvenţei în formă simplificată şi, prin urmare, neexistând niciun plan de reorganizare, cesiunea de părţi sociale nu este posibilă, fiind interzisă de Legea insolvenţei. (Decizia nr. 4836 din 5 decembrie 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea încetării calităţii de asociat ca urmare a convenţiei de cesiune de părţi sociale)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti