Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Parteneriat Ministerul Sănătăţii-ARPIM
26.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, împreună cu Preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Makis Papataxiarchis, au semnat miercuri, 20 martie 2013, un protocol care are ca principal obiectiv garantarea accesului pacienţilor la tratamente în anul 2013, potrivit unui comunicat al MS.

Protocolul abordează principalele problematici ale industriei farmaceutice inovative în România: directiva plăţilor întârziate, actualizarea listei medicamentelor compensate şi gratuite, metodologia de stabilire a preţurilor şi taxa clawback. Pentru fiecare dintre aceste aspecte Ministerul Sănătăţii şi ARPIM au agreat un calendar şi un mecanism de lucru pentru perioada următoare.

Makis Papataxiarchis: ,,ARPIM consideră că acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ către un mediu de afaceri predictibil şi sustenabil economic, în care pacienţilor români să li se garanteze accesul mai bun la toate tratamentele existente care să le permită o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă. Acest protocol reprezintă un angajament pe termen scurt al ambelor părţi de a asigura sistemului de sănătate un mediu economic şi financiar stabil. Memorandumul urmează să acopere aceleaşi aspecte pe termen mediu şi lung”.

Eugen Nicolăescu: „Ne dorim un sistem în care toate componentele sale să funcţioneze coerent. Problema arieratelor trebuie rezolvată. De aceea, ne-am propus să blocăm apariţia de noi arierate. Guvernul face eforturi imense să plătească în acest an 3,5 miliarde lei, urmând ca în 2014 să mai rămână un miliard de lei de plătit”.

Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM„Avem în vedere, de asemenea, elaborarea în comun a unor programe pentru creşterea gradului de educaţie sanitară a populaţiei, precum şi promovarea unui mediu etic de afaceri”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti