Dreptul securităţii sociale

Modul de acordare a biletelor de tratament balnear pe anul 2013 de Casa Naţională de Pensii Publice


27 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 159 din data de 25 martie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 110/2013 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2013, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Actul normativ stabileste ca in unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, se vor asigura pentru anul 2013 un numar de maximum 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 16 serii de trimitere.

Pot beneficia de tratament balnear urmatoarele categorii de persoane:
– pensionari ai sistemului public de pensii;
– asigurati ai sistemului public de pensii;
– beneficiari ai prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.

Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii