Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Decanul Baroului Bucureşti la conferinţa „Justiţia în România”


27 martie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Cu ocazia participării sale în data de 15 martie la Conferinţa Justiţia în România„, eveniment care s-a desfăşurat în incinta Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, Sala Constantin Stoicescu, Decanul Baroului Bucureşti, av. Ion Ilie-Iordăchescu, la solicitarea studenţilor acestei facultăţi, a prezentat în calitate de lector la prelegerea „Practicarea avocaturii în mod ilegal în România”, situaţia avocaturii clandestine din România, potrivit unui comunicat dat publicităţii în 22 martie de Baroul Bucureşti.

În acest context, Decanul Baroului Bucureşti s-a referit la legislaţia actuală a profesiei de avocat, arătând că folosirea fără drept a denumirilor “Barou”, “Uniunea Naţională a Barourilor din România”, U.N.B.R. sau “Uniunea Avocaţilor din România” precum şi a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de către persoanele fizice sau juridice constituie infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Pentru aceeaşi identitate de raţiune, folosirea însemnelor specifice profesiei de avocat ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele stipulate în legislaţia profesiei de avocat, reprezintă aceeaşi infracţiune.

Ample referiri s-au făcut în privinţa presiunilor exercitate de cei interesaţi pentru eliminarea dispoziţiilor normative relative la reprimarea avocaturii clandestine.

De asemenea, au fost vizate atitudini necorespunzătoare din partea unor judecători din ţară care manifestă îngăduinţă faţă de starea de ilegalitate privind folosirea fără drept a titlului profesional de avocat. În acelaşi context au fost prezentate măsurile luate de barouri şi de Uniunea Naţională a Barourilor  în vederea stopării acestui fenomen.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro