Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Introducerea limbii române în învăţământul preuniversitar din Franţa


27 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit vineri, 22 martie, la Paris, cu ministrul francez al Educaţiei, Vincent Peillon, potrivit unui comunicat al MEN.

În cadrul întâlnirii, ministrul Remus Pricopie a subliniat interesul României de a aprofunda şi dezvolta relaţiile bilaterale în domeniul educaţiei, susţinând promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în unităţile de învăţământ din Franţa. Cu prilejul întâlnirii, ministrul a propus introducerea, în învăţământul preuniversitar francez, a cursurilor de Limbă, cultură şi civilizaţie românească, adresate elevilor de origine română, în contextul în care acest curs, implementat de Institutul Limbii Române, funcţionează din 2007 în ţări precum Spania, Italia, Belgia, Olanda.

În acelaşi timp, ministrul Educaţiei a arătat că:
– MEN susţine predarea limbii franceze şi a disciplinelor non-lingvistice în limba franceză în învăţământul românesc;
– în România, funcţionează astăzi 30 de licee bilingve, în care studiile se finalizează cu bacalaureat bilingv;
– în universităţile româneşti îşi desfăşoară activitatea 7 lectori francezi.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii