Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti

Mona Pivniceru – judecător la Curtea Constituţională


26 martie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CCR
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Partea a doua a şedinţei plenului Senatului din 26 martie a fost în întregime consacrată numirii unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a expirării mandatului de judecător al domnului Ion Predescu, potrivit unui comunicat al Senatului.

Procedura s-a desfăşurat pe baza propunerilor înaintate de grupurile parlamentare din Senat, respectiv: domnul Gheorghe Iancu, propus de grupul PDL, doamna Ruxandra Florina Jipa, propusă de grupul PPDD, şi doamna Mona Maria Pivniceru, propusă de grupul PNL.

Candidaţii au fost supuşi votului plenului după ce, în prealabil, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a dat un raport favorabil, în unanimitate, privind îndeplinirea, de către aceştia, a condiţiilor prevăzute de lege pentru a deveni judecător la Curtea Constituţională.

În urma exercitării votului secret, cu buletine de vot, cel mai mare număr de voturi favorabile a revenit candidatului propus de grupul parlamentar al PNL, doamna Mona Maria Pivniceru, care a întrunit 99 de voturi pentru şi 33 de voturi împotrivă, faţă de 16 voturi pentru şi 116 împotrivă pentru domnul Gheorghe Iancu, şi 17 voturi pentru şi 115 voturi împotrivă pentru doamna Ruxandra Florina Jipa. Plenul Senatului a numit-o pe doamna Mona Maria Pivniceru judecător la Curtea Constituţională, din partea Senatului României, pentru o perioadă de nouă ani.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro