Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

D&B şi PwC România obţin o reducere cu 90% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei pentru o pretinsă încălcare a legii Concurenţei
27.03.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Data protection, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Avocaţii D&B David si Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC Romania, au obtinut in instanţă o reducere semnificativă a amenzii  aplicate de Consiliul Concurenței societăţii Farmexpert DCI SA pentru  încălcarea prevederilor art. 5 din Legea concurenţei şi a art. 101 TFUE, prin „încheierea unor înţelegeri” de interzicere a exportului şi a importului de produse Bayer, precum şi a exportului de produse Sintofarm.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea în parte a deciziei nr. 98/27.12.2011 emisă de către Consiliul Concurenţei, respectiv cu reducerea cuantumului amenzii aplicate reclamantei, de la 10.997.366 lei la 1.000.000 lei.

Decizia este una definitivă, fiind supusă recursului în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sorin David

Soluţia obţinută în faţa Curţii de Apel Bucureşti este urmarea eforturilor conjugate a unei echipe mixte de avocaţi specializaţi în dreptul concurenţei şi litigii formată din Andreea Cojocaru, Cătălin Suliman și Ana-Maria Iordache şi coordonată de Sorin David, Managing Partner, D&B David şi Baias.

„Echipa de concurenţă din cadrul D&B David şi Baias este una dintre cele mai vechi şi mai experimentate din România, îmbinând cu succes o vastă expertiză practică, atât la nivelul autorităţii de reglementare, cât şi în faţa instanţelor judecătoreşti, cu o solidă cultură academică în materie de concurenţă”, a precizat Sorin David.

 

Despre D&B David şi Baias:

D&B David si Baias este societatea de avocaţi corespondentă a PwC România, fiind integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC care cuprinde mai mult de 2.000 de avocaţi în 75 de jurisdicţii.

D&B David şi Baias este o societate de avocatură pentru afaceri. Echipa D&B David şi Baias oferă un pachet complet de soluţii integrate, novatoare şi pragmatice clienţilor multinaţionali şi locali, în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi; fuziuni, achiziţii şi restructurări; proprietăţi imobiliare; relaţii de muncă; servicii financiare şi pieţe de capital; concurenţă şi ajutoare de stat; proprietate intelectuală; protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal; litigii fiscale şi comerciale.  De asemenea, D&B este specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti