TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

D&B şi PwC România obţin o reducere cu 90% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei pentru o pretinsă încălcare a legii Concurenţei
27.03.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Avocaţii D&B David si Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC Romania, au obtinut in instanţă o reducere semnificativă a amenzii  aplicate de Consiliul Concurenței societăţii Farmexpert DCI SA pentru  încălcarea prevederilor art. 5 din Legea concurenţei şi a art. 101 TFUE, prin „încheierea unor înţelegeri” de interzicere a exportului şi a importului de produse Bayer, precum şi a exportului de produse Sintofarm.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea în parte a deciziei nr. 98/27.12.2011 emisă de către Consiliul Concurenţei, respectiv cu reducerea cuantumului amenzii aplicate reclamantei, de la 10.997.366 lei la 1.000.000 lei.

Decizia este una definitivă, fiind supusă recursului în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sorin David

Soluţia obţinută în faţa Curţii de Apel Bucureşti este urmarea eforturilor conjugate a unei echipe mixte de avocaţi specializaţi în dreptul concurenţei şi litigii formată din Andreea Cojocaru, Cătălin Suliman și Ana-Maria Iordache şi coordonată de Sorin David, Managing Partner, D&B David şi Baias.

„Echipa de concurenţă din cadrul D&B David şi Baias este una dintre cele mai vechi şi mai experimentate din România, îmbinând cu succes o vastă expertiză practică, atât la nivelul autorităţii de reglementare, cât şi în faţa instanţelor judecătoreşti, cu o solidă cultură academică în materie de concurenţă”, a precizat Sorin David.

 

Despre D&B David şi Baias:

D&B David si Baias este societatea de avocaţi corespondentă a PwC România, fiind integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC care cuprinde mai mult de 2.000 de avocaţi în 75 de jurisdicţii.

D&B David şi Baias este o societate de avocatură pentru afaceri. Echipa D&B David şi Baias oferă un pachet complet de soluţii integrate, novatoare şi pragmatice clienţilor multinaţionali şi locali, în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi; fuziuni, achiziţii şi restructurări; proprietăţi imobiliare; relaţii de muncă; servicii financiare şi pieţe de capital; concurenţă şi ajutoare de stat; proprietate intelectuală; protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal; litigii fiscale şi comerciale.  De asemenea, D&B este specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate