Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații

INFO-DIICOT, 26 martie 2013

26 martie 2013 | Paula VÂRBAN

Trafic de migranti. Perchezitii domiciliare. D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova si BCCO Craiova    

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, impreună cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in traficul de migranti, ce actiona pe relatia Romania – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada.

In acest scop, la data de 26 martie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza un numar de 13 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Craiova, precum si  verificari la 8 agentii de turism, cu sediul in municipiul Craiova.

Liderii gruparii au fost identificaţi ca fiind C.D., zis „Paris”, 39 de ani,  S.F., 40 de ani si  P.L.C., 44 de ani,  exponenti ai lumii interlope din municipiul Craiova.

In sarcina membrilor gruparii s-a retinut ca, in  schimbul sumei de aproximativ  8.000 USD/ migrant,  au racolat, indrumat si calauzit persoane de etnie rroma,  provenind din judetele Dolj, Valcea si Mehedinti, facilitandu-le acestora trecerea frauduloasa a frontierei de stat dintre Mexic si SUA, respectiv SUA – Canada.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproximativ 600 de persoane care au parasit teritoriul Romaniei cu destinatia Mexic, dintre acestea un numar de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul   SUA.

Migrantii erau calauziti pentru a ajunge in mod fraudulos in localitatile Cancún si Mexico City, din Mexic si ulterior, dupa efectuarea platii, erau preluati de catre alti membri ai grupării si transferati pe teritoriul statului american, cu destinatia Los Angeles si New York.

In cadrul cercetarilor efectuate in cauza este analizata inclusiv posibilitatea ca unii migranti, care nu au putut plati integral sumele de bani pretinse de  catre invinuiti, sa fi fost obligati sa comita infractiuni sau sa cersească pe teritoriul SUA, in beneficiul invinuitilor.

Membrii gruparii au obtinut din activitatea infractionala suma de peste 1 milion USD.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova urmeaza a fi audiate  60 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor, fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei  cu U.S Immigration and Customs Enforcement – ICE, din cadrul U.S. Department of Homeland Security, fiind realizat un schimb permanent de informatii cu autoritatile judiciare din SUA si Canada.

Suportul tehnic si operativ a fost asigurat de catre SRI – Sectia Judeteana Dolj.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul IPJ Dolj – SPIR, IJJ Dolj si BMJ Craiova.

In cauza sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003 şi art. 2 alin. 1 din OUG nr. 112/2001.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică