Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Scoţia. Referendum pentru independenţă


2 aprilie 2013 | Sergiu ȘERBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept constituțional

Premierul Scoţiei, Alex Salmond, a anunţat data referendumului pentru independenţa Scoţiei, stabilit la 18 septembrie 2014, potrivit guardian.co.uk. Acestă perioadă constituie un ragaz acordat miscării pentru independenţă în vederea convingerii populaţiei sceptice pentru a vota pozitiv.

Această declaraţie  a dat startul unei avalanșe de opinii și sondaje. La aceste alegeri vor participa peste 4 milioane de alegători, vârsta minimă pentru a avea posibilitatea de a vota fiind redusă la 16 ani pentru a asigura o mai bună reprezentare a voinţei poporului.

În cazul obţinerii independenţei, s-au supus discuţiei anumite dificultăţi care ar putea fi întâmpinate la nivelul modificărilor în cadrul sistemului de taxe și impozite, al educaţiei, al pensiilor, al sănătăţii, aspecte sancţionate de către opoziţie. Guvernul scoţian nu a reușit să realizeze o strategie în detaliu a cum ar trebui să funcţioneze lucrurile într-o Scoţie independentă.

În pofida acestor aspecte, Premierul este optimist, considerând că data referendumului va reprezenta startul unui nou capitol în istoria Scoţiei. Potrivit declaraţiilor acestuia, obţinerea independenţei reprezintă un pas decisiv spre un viitor mai bun.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică