Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Dreptul constituţional al Uniunii Europene. Cum a fost
02.04.2013 | Sergiu ȘERBAN

Secţiuni: Content, Drept constitutional, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 27 martie, la sediul Academiei Române, s-a desfășurat  conferinţa „Dreptul constituţional al Uniunii Europene”, eveniment organizat de Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene şi Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor specialiști în domeniu precum  Raluca Bercea, Cristian Ionescu, Ştefan Deaconu, Anamaria Groza, Marius Andreescu, care alături de moderatorul Mihai Şandru au suspus discuţiei elementele relevante ale constituţionalismului european.

În cadrul conferinţei a fost lansată cartea Dreptul constituţional al Uniunii Europene de Robert Schuetze, tradusă în limba română de Mihaela Banu și Mihai Banu, publicată de Editura Universitară. Această lucrare oferă o sinteză temeinic documentată a problematicii ridicate de dreptul constituţional al Uniunii Europene, dar și o analiză critică a unor aspecte semnificative. Prezentarea originală, însoţită de o selectare a reperelor fundamentale ale istoriei UE, exemplele sugestive sunt doar câteva caracteristici prin care se remarcă lucrarea.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti