Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept constituțional, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Dreptul constituţional al Uniunii Europene. Cum a fost

2 aprilie 2013 | Sergiu ȘERBAN

În data de 27 martie, la sediul Academiei Române, s-a desfășurat  conferinţa „Dreptul constituţional al Uniunii Europene”, eveniment organizat de Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene şi Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor specialiști în domeniu precum  Raluca Bercea, Cristian Ionescu, Ştefan Deaconu, Anamaria Groza, Marius Andreescu, care alături de moderatorul Mihai Şandru au suspus discuţiei elementele relevante ale constituţionalismului european.

În cadrul conferinţei a fost lansată cartea Dreptul constituţional al Uniunii Europene de Robert Schuetze, tradusă în limba română de Mihaela Banu și Mihai Banu, publicată de Editura Universitară. Această lucrare oferă o sinteză temeinic documentată a problematicii ridicate de dreptul constituţional al Uniunii Europene, dar și o analiză critică a unor aspecte semnificative. Prezentarea originală, însoţită de o selectare a reperelor fundamentale ale istoriei UE, exemplele sugestive sunt doar câteva caracteristici prin care se remarcă lucrarea.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică