Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Medierea – Procedură și Practică – Oradea, 29 martie 2013
28.03.2013 | JURIDICE.ro

Asociaţia „O şansă pentru viitor”, în parteneriat cu Asociaţiile Mediatorilor UNMR , CMO, CMB USLB- Bihor are plăcerea să vă invite la conferinţa „Medierea – Procedură și Practică”, care va avea loc în data de 29.03.2013, începând cu ora 13:00, în Sala Mare “Traian Moşoiu” din cadrul Primăriei Oradea.

La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților publice și locale precum Ioan Cupșa -deputat, avocat Membru al UNBR, Mihai Benchiș – mediator, vicepreședintele Asociației UNMR, deputat Alina Gorghiu – inițiator al Legii 115/2012, prin care a fost introdusă obligativitatea ședinței de informare cu privire la mediere, Mihai Munteanu – mediator și președinte al Institutului Internațional de Mediere, Bogdan Stănescu – mediator, consilier al Viceguernatorului Băncii Naționale a României, Tocoian Iosif – notar public, reprezentant al Camerei Notarilor Publici Bihor, alături de înalţi reprezentanţi ai medierii din cadrul Centrelor de Mediere Oradea-Bihor.

Procedura medierii a fost introdusă în România în anul 2006, prin Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, ulterior modificată şi completată prin Legea 370/2009.

Prin Legea 115/2012 pentru modificarea şi completarea Legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, astfel cum aceasta a fost modificată prin OUG 90/2012, a fost introdusă obligativitatea ședinței de informare cu privire la avantajele medierii într-o serie de litigii, sub sancțiunea respingerii cererii de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neconformare.

În condițiile în care aceste prevederi au intra în vigoare la data de 15 februarie 2013, în același timp cu noul Cod de procedură civilă, este importantă familiarizarea mediatorilor și a reprezentanților sistemului judiciar cu modul de aplicare a acestora, pentru a asigura eficiența medierii ca alternativă la justiția clasică.

Evenimentul se adresează mediatorilor, oamenilor de afaceri, reprezentanţilor corpului diplomatic, ai Camerelor de Comerţ bilaterale şi asociaţiilor de afaceri, avocaţilor, magistraţilor, notarilor, arbitrilor, reprezentanţilor ONG-urilor de profil, ai mediului bancar, cadrelor universitare, studenţilor, precum şi altor persoane interesate de subiect.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.