Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Medierea în contextul noilor Coduri – Timişoara, 28 martie 2013
28.03.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia „O şansă pentru viitor”, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara – Facultatea de Drept, are plăcerea să vă invite la conferinţa „Medierea în contextul noilor Coduri”, care va avea loc în data de 28.03.2013, începând cu ora 16:00, la Sala de conferințe a Facultăţii de Drept situată în Bld. Eroilor nr. 9A, Timişoara.

La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților publice și locale precum Lucian Bercea – Decan al Facultăţii de Drept, Nicolae Robu – primar al Municipiului Timişoara, Lidia Barac – preşedinte a Curţii de Apel Timişoara, Ion Dedu – membru al Consiliului de Mediere, deputat Alina Gorghiu – inițiator al Legii 115/2012, prin care a fost introdusă obligativitatea ședinței de informare cu privire la mediere, Cristian Buşoi – europarlamentar, Bogdan Stănescu – consilier al Viceguernatorului Băncii Naționale a României precum și alți reprezentanți ai sistemului de justiție și cadre didactice din cadrul Universității „De Vest” Timișoara.

Procedura medierii a fost introdusă în România în anul 2006, prin Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, ulterior modificată şi completată prin Legea 370/2009.

Prin Legea 115/2012 pentru modificarea şi completarea Legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediatorastfel cum aceasta a fost modificată prin OUG 90/2012, a fost introdusă obligativitatea ședinței de informare cu privire la avantajele medierii într-o serie de litigii, sub sancțiunea respingerii cererii de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neconformare.

În condițiile în care aceste prevederi au intrat în vigoare la data de 15 februarie 2013, în același timp cu noul Cod de procedură civilă, este importantă familiarizarea mediatorilor și a reprezentanților sistemului judiciar cu modul de aplicare a acestora, pentru a asigura eficiența medierii ca alternativă la justiția clasică.

Evenimentul se adresează mediatorilor, oamenilor de afaceri, reprezentanţilor corpului diplomatic, ai Camerelor de Comerţ bilaterale şi asociaţiilor de afaceri, avocaţilor, magistraţilor, notarilor, arbitrilor, reprezentanţilor ONG-urilor de profil, ai mediului bancar, cadrelor universitare, studenţilor, precum şi altor persoane interesate de subiect.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.