Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Implementarea Directivei privind drepturile pacienţilor la asistenţă medicală transfrontalieră


29 martie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Sănătăţii a avut o primă întâlnire cu grupul de lucru inter-ministerial constituit pentru implementarea Directivei privind drepturile pacienţilor la asistenţă medicală transfrontalieră adoptată de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene, care urmează să intre în vigoare la 25 octombrie 2013, potrivit unui comunicat.

Directiva reglementează dreptul cetăţenilor europeni asiguraţi de a beneficia de asistenţă medicală  într-un alt stat membru decât cel  de origine, inclusiv dreptul de a obţine rambursarea costurilor de tratament, rambursare care se face în limita pachetului de servicii şi a cuantumului la care are dreptul persoana asigurata în statul membru de afiliere.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a prezentat etapele procedurale pentru transpunerea Directivei:
– stabilirea mecanismelor de autorizare prealabilă;
– definirea costurilor de decontare;
– elaborarea normelor de aplicare;
– definirea  punctului  de  contact naţional  unic;
– promovarea  actelor  normative  de  transpunere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii