Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Noul Cod de procedură civilă. Comentariu pe articole | Gabriel Boroi (coord.)
29.03.2013 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Editura Hamangiu are plăcerea de a vă anunţa apariţia lucrării Noul Cod de procedură civilă. Comentariu pe articole, coordonată de domnul profesor Gabriel Boroi.

Cartea reprezintă un comentariu al noului Cod de procedură civilă, realizat împreună cu o echipă de practicieni şi este publicată imediat după intrarea în vigoare a acestui cod. La elaborarea lucrării au fost avute în vedere modificările aduse prin Legea nr. 206/2012 şi O.U.G. nr. 4/2013, precum şi dispoziţiile tranzitorii şi de punere în aplicare din Legea nr. 76/2012 şi din Legea nr. 2/2013 pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti.

Pe parcursul acestui demers, autorii au optat pentru o abordare complexă, îmbinând aspectele teoretice cu cele jurisprudenţiale. Toți autorii acestui comentariu sunt ei înșiși practicieni cu experiență proprie în procedura civilă, dobândită în cadrul sau în fața instanțelor de toate gradele, de aceea și confruntarea fiecăruia cu textele pe care le-a comentat s-a făcut în aceeași manieră practică și aplicată, la fel ca abordarea unui judecător, avocat sau executor judecătoresc atunci când aplică dispozițiile codului în spețe concrete.

Comentariile sunt realizate și dintr-o perspectivă comparativă, între vechiul și noul cod, cu accent special pe elementele de noutate legislativă. De multe ori, analiza pe articole, prin raportare la celelalte dispoziții ale codului și la legislația procesual-civilă afectată de intrarea lui în vigoare, a făcut posibilă și identificarea unor necorelări și, mai ales, a unor dificultăți de interpretare, pe care autorii le-au supus dezbaterii în această lucrare, încercând să identifice și posibile soluții de urmat.

În Bucureşti, lansarea cărţii, cu sesiune de autografe, va avea loc în cadrul conferinţei interactive Noul Cod de procedură civilă la început de drum, din 5 – 6 aprilie 2013, eveniment care se va desfăşura la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, în Aula Magna.

NCPC - 2 volumeNoul Cod de procedură civilă. Comentarii pe articole

Gabriel Boroi (coordonator)
Octavia Spineanu-Matei, Andreia Constanda, Carmen Negrilă, Veronică Dănăilă, Delia Narcisa Theohari, Gabriela Răducan, Dumitru Marcel Gavriş, Flavius George Păncescu, Marius Eftimie
2 volume cartonate
1840 pagini (vol. I 1040 pagini, vol. II 800 pagini)
preţ special: 246,50 lei (-15%) — preţ de copertă: 290 lei
Mai multe detalii despre această lucrare şi alte noutăţi editoriale găsiţi în librăria online www.hamangiu.ro.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate