Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Alertă de poluare atmosferică în Ile-de-France


1 aprilie 2013 | Mihaela GRIGORICĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Pragul de alertă pentru poluarea atmosferică  a fost depașit duminică, 31 martie 2013, în zona metropolitană a Parisului, conform Le Monde.

Această situație se explică prin condițiile meterorologice cu temperaturi scăzute, vânt slab și lipsa precipitațiilor ce nu favorizează dispersarea particulelor de praf din aer. Poluarea cu particule de praf este generată de surse diverse precum traficul rutier, industria, agricultura, metodele de încălzire, etc. Poluarea atmosferică se află în centrul polemicii privitoare la condițiile fiscale avantajoase aplicabile combustibililor de tip diesel.

Normele europene de reglementare în domeniul mediului impun ca valoarea de 50 de micrograme/m cub, valoare ce declanșează pragul de informare, să nu fie depășită pentru mai mult de 35 zile/an.

Depășirea repetată a valorilor prevazute de normele europene în numeroase zone urbane ale țării, ar putea impune Franței severe sancțiuni financiare, în prezent desfășurându-se un recurs privind aceasta cauză la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Mihaela GRIGORICĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii