Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

România adoptă legea privind castrarea chimică


1 aprilie 2013 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

* glumă de 1 aprilie 🙂

Legea privind castrarea chimică va intra în vigoare la data de 1 iunie 2013, România înscriindu-se astfel în rândul statelor în care această măsură este aplicată.

După o lungă perioadă de tergiversare a adoptării Legii privind prevenirea violenței și abuzurilor sexuale asupra minorilor, cât și de avize negative din partea Comisiei juridice, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat cât și a Consiliului legislativ, Camera Deputaților ca for decizional a votat pentru adoptarea acesteia, la finalul ultimei ședințe de săptămâna trecută.

Protrivit noii reglementări, făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin „inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice”, pentru a se preveni recidiva. Potrivit legii, condamnatul acuzat de pedofilie ar urma să fie în continuare sub supraveghere prin monitorizare GPS şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.

La adoptarea acestei legi, deputații au avut în vedere numărul tot mai mare de condamnări privind infracțiunile contra vieții sexuale săvârșite asupra minorilor, în prezent, în închisorile din Romania aflându-se 77 de persoane condamnate definitiv pentru ca au profitat de minori.

Legea urmează să fie înaintată Președintelui României spre promulgare astăzi, 1 aprilie 2013. 🙂

Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică